Acasă Actualitate Robu propune: 51 la sută din Poli în loc de 100% –...

Robu propune: 51 la sută din Poli în loc de 100% – autorităţile dau 5 milioane de euro în loc de 10 milioane

DISTRIBUIȚI

„În aceste condiţii, sarcinile financiare ale autorităţilor s-ar reduce de la cca 10 milioane de euro la cca 5 milioane de euro – cca 2 milioane directe şi cca 3 milioane indirecte -, sumă mult mai uşor de asigurat, mai ales în condiţiile în care sunt atâtea alte lucruri care necesită bani”, declară preşedintele PNL Timiş

SC FC Timişoara SA – societatea care conduce echipa de fotbal Poli Timişoara – nu a respectat termenul de depunere a dosarului pentru cesionarea acţiunilor către autorităţi. Asta deşi Marian Iancu a declarat că el vinde acţiunile, nu le cesionează. Acum, preluarea clubului de către autorităţi e iar în impas. Senatorul Nicolae Robu, preşedintele PNL Timiş, spune că după ce a analizat proiectul de „Promisiune bilaterală de vânzare-cumpărare acţiuni” transmis de SC Politehnica Timişoara SA e de părere că „proiectul” întruneşte calităţile necesare pentru a putea fi considerat o bună bază de negociere în continuare şi cu celeritate, între autorităţi şi acţionariatul SC Politehnica Timişoara SA.

„Dl. Marian Iancu ca persoană să accepte eşalonarea recuperării creanţelor lor în valoare de cca 8.4 milioane lei”

Preşedintele Senatului Universităţii „Politehnica” din Timişoara, Nicolae Robu, crede că negocierea trebuie să cuprindă anumite aspecte. „Acţionariatul SC Politehnica Timişoara SA să accepte să reducă preţul de vânzare a acţiunilor de la 0.122 lei/acţiune la 0 lei/acţiune (precizăm că valoarea nominală a acţiunilor în registrul acţionarilor este de 10 lei/acţiune). S.C. Uton SRL, S.C. BKP MANAGEMENT & INVEST GROUP SA şi dl. Marian Iancu ca persoană să accepte eşalonarea recuperării creanţelor lor în valoare de cca 8.4 milioane lei, cca 11.6 milioane lei, respectiv 0.43 milioane lei în termene mai largi (nu 31.12.2012, 30.06.2013, respectiv 31.04.2012, cum se propune) şi nu din finanţări ale SC Politehnica Timişoara SA din partea noului acţionariat (autorităţile publice), ci din venituri ce urmează să fie obţinute de SC Politehnica Timişoara SA în timp, prin vânzarea de jucători, etc. FCU Politehnica Timişoara să aibă dreptul de vot în SC Politehnica Timişoara SA cu un procentaj egal cu procentajul acţiunilor sale în totalul acţiunilor SC Politehnica Timişoara SA (21.6 %). Dl. Marian Iancu şi ceilalţi reprezentanţi ai grupului său de firme să demisioneze din poziţiile avute în FCU Politehnica Timişoara, permiţând ca acest ONG să ajungă 100 % sub controlul autorităţilor publice”, sunt cererile lui Robu.

Între 5 şi 10 milioane

Având în vedere că, aşa cum rezultă din „Proiect”, preluarea integrală a acţiunilor SC Politehnica Timişoara SA de către consorţiul autorităţilor publice ar avea drept consecinţă pentru acestea o sarcină financiară imediată şi directă de cca 1.8 (eventual 2) milioane de euro, necesari pentru îndeplinirea condiţiilor de licenţiere, iar ca sarcină pe un anumit orizont de timp şi indirectă – prin intermediul SC Politehnica Timişoara SA -, alţi cca 8 milioane euro – deci: sume considerabile! – Robu consideră că ar trebui reavută în vedere şi preluarea de către autorităţile publice doar a 51% din acţiunile SC Politehnica Timişoara SA, „bineînţeles, condiţionată de acceptarea de către S.C. Uton SRL, S.C. BKP MANAGEMENT & INVEST GROUP SA şi dl. Marian Iancu a capitalizării creanţelor lor faţă de SC Politehnica Timişoara SA – capitalizare care ar echivala cu renunţarea de către ele şi el la aceste creanţe în valoare de cca 4.5 milioane euro-.”. „În aceste condiţii, sarcinile financiare ale autorităţilor s-ar reduce de la cca 10 milioane euro la cca 5 milioane euro – cca 2 milioane directe şi cca 3 milioane indirecte -, sumă mult mai uşor de asigurat, mai ales în condiţiile în care sunt atâtea alte lucruri care necesită bani”, crede preşedintele PNL Timiş.

Comentarii

comentarii