Acasă Actualitate Rolul agriculturii şi alimentaţiei ecologice

Rolul agriculturii şi alimentaţiei ecologice

DISTRIBUIȚI

Deschiderea seminarului internaţional “Agricultura multifuncţională în Europa – rolul agriculturii şi alimentaţiei ecologice şi cadrul lor politic” a avut loc, miercuri, 22 aprilie, la Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale. Seminarul este organizat de către Grupul IFOAM EU – Federaţia Internaţională a Mişcărilor din Agricultura Ecologică, alături de Federaţia Naţională de Agricultura Ecologică, cu sprijinul MAPDR şi se desfăşoară în perioada 22-26 aprilie în România. Seminarul are ca obiective prezentarea noilor politici în sectorului de agricultură ecologică; evaluarea noului Regulament 834/2007, dezvoltarea viitoare a agriculturii ecologice în contextul Politicii Agricole Comune a Uniunii Europene, precum şi prezentarea aspectelor privind cercetarea calitativă în agricultura ecologică.
Grupul IFOAM reprezintă un număr de 334 de organizaţii din sectorul de agricultură ecologică din Uniunea Europeană  din diverse arii: consumatori, fermieri, procesatori, organizaţii de cercetare şi consultanţă, organisme de inspecţie şi certificare.
La acţiune vor participa alături de reprezentanţii sectorului de agricultură ecologică din România şi 40 de experţi din 19 state membre şi Ucraina.

Comentarii

comentarii