Acasă Sport România 7s – Marea Britanie! Naționala construită pe structura SCM USV Timișoara

România 7s – Marea Britanie! Naționala construită pe structura SCM USV Timișoara

DISTRIBUIȚI

Naționala de rugby 7s masculin a României va participa între 25 și 27 iunie la Jocurile Europene Cracovia Malopolska 2023, competiție criteriu de calificare la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

În urma cantonamentului de pregătire de la Izvorani, staff-ul tehnic a selectat 13 sportivi care fac deplasarea în Polonia, după cum anunță Rugby România.

Echipa SCM USV Timișoara dă șase jucători, adică aproape jumătate de lot: Kemal Altinok, Dănuț Jipa, Alexandru Bucur, Stephen Shennan, Manumua Tevita, Romeo-Corrado Ștețco.

Câștigătoarea competiției din Polonia se va califica direct la JO, în timp ce ocupantele locurilor 2 și 3 vor merge la un ultim turneu de recalificare, ultima șansă de a obține biletul pentru competiția de la Paris.

„Este una dintre cele mai importante competiții la care participăm, o mini Olimpiadă, cred că jucătorii încă nu realizează anvergura ei și cât de importantă este pentru lumea sportului.

Se cunoaște că avem două săptămâni de pregătire, iar băieții au început să înțeleagă ce se vrea de la rugby-ul 7s, pentru că din păcate, pentru turnee trecute am avut două, trei zile de stagiu. Avem și jucători noi, s-au adaptat și integrat foarte repede, rămâne să-i vedem și cum vor răspunde solicitărilor nostre în meciuri.

Vom debuta cu Marea Britanie, care este locul 4 la Jocurile Olimpice de la Tokyo, nu ar trebui să ne speriem, i-am urmărit în câteva meciuri și nu cred că mai au același nivel pe care l-au avut anii  trecuți, trec și ei printr-un proces de schimbare a generației. Mergem să ne jucăm șansa, știu că suntem outsideri, însă sperăm să facem o figură frumoasă”, a declarat Florin Vlaicu, antrenorul echipei naționale.

România se află în Grupa C, alături de Marea Britanie, Portugalia și Lituania, pe care le va întâlni astfel:

Duminică, 25 iunie, Marea Britanie – România, ora 14:46

Portugalia – România, ora 20:36

Luni, 26 iunie
Lituania – România, ora 14:36

Meciurile vor avea loc pe Stadionul Municipal Henryk Reymans’s din Cracovia și vor fi transmise în direct pe Rugby Europe Tv – a explicat Adrian Schindarli.

Comentarii

comentarii