Acasă Cultura Romania Chamber Orchestra – în spectacol de mare clasă, la Filarmonica Banatul...

Romania Chamber Orchestra – în spectacol de mare clasă, la Filarmonica Banatul Timişoara

551
DISTRIBUIȚI

Romania Chamber Orchestra – un ansamblu nou pe scena muzicală românească formată din muzicieni români cu cariere internaționale – va susţine un spectacol de mare clasă, în 2 noiembrie, de la ora 19.00, în sala Capitol a Filarmonicii Banatul Timişoara.

Ansamblul reunește 21 de muzicieni români care fac performanță atât în țară, cât și în cele mai importante orchestre ale lumii, şi se dorește a fi prin valoarea componenților săi și contribuția adusă patrimoniului național un punct de reper pentru cultura românească.

Cele trei concerte susţinute de Romania Chamber Orchestra vin în întâmpinarea publicului cu un program ce leagă armonios clasicul de contemporan, propunând și o primă audiție absolută a lucrării compozitorului Dan Variu – câștigător al primului concurs de compoziție organizat de Romanian Chamber Orchestra.

Dirijor, Cristian Măcelaru, concertmaestru, violonistul Alexandru Tomescu.

În program: Béla Bartók – Divertimento. Dan Variu –Mikro Divertisment (primă audiție absolută). P.I. Ceaikovski – Serenada Op. 48.

Romanian Chamber Orchestra proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, realizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Timișoara şi al Primăriei Arad.

Comentarii

comentarii