Acasă Actualitate Romii stăpânesc fonic zona Rozelor. Primarul recomandă chemarea Poliţiei Locală, care aude,...

Romii stăpânesc fonic zona Rozelor. Primarul recomandă chemarea Poliţiei Locală, care aude, dar nu intervine

1784
DISTRIBUIȚI

Zona Parcului Rozelor era cunoscută înainte de ‘89 ca loc prin care cu sfială te plimbai, pentru că ştiai că acolo locuieşte toată ştăbimea şi securitatea oraşului, prin apropiere mai era şi vila prezidenţială şi riscai să fii oprit şi întrebat ce cauţi pe-acolo. După 1990 a urmat retrocedarea proprietăţilor, apoi toată strada Trandafirilor, căci aşa se numea, a fost “desfăcută” bucată cu bucată, ca un puzzle, devenind proprietatea ţiganilor “de catifea”. Care catifea vopsită s-a decolorat şi avem adevărata faţă a zonei, peste care apasă greu girul primăriei din mandatele celor dintâi edili aleşi democratic.

Ţiganii, tot scandaluri fac, tot se strigă prin saloane ca din trompetă, tot întorc grătarele în curte de-ţi umplu casa de fum, tot sparg sticle şi se iubesc “în săbii”. Puţinii vecini civilizaţi care au îndrăznit cu stoicism să rămână în casele lor din zona Rozelor – Eminescu – Loga sunt obligaţi să suporte şatra, fac apel la Poliţia locală degeaba, apelează, pe facebook, la primar. Care-i trimite … la Poliţia locală.

Iată o astfel de “rezolvare” a problemei, de pe facebook:

Alex Alexandru: “Buna seara (domnule primar, n.r.)! Sint un locuitor din zona Parcului Rozelor. De câteva zile romii care au cumparat ce mai ramasese necumparat din casa de pe straduta Gh. Andrasiu dintre Eminescu si Loga fac legea in zona, dand manele la maxim (cu geamurile deschise). Toata zona vuieste. Suntem terorizati. Si sint multi pensionari, femei singure, tineri singuri. Ne e frica sa ne dam numele la politie. Ce se poate face ?

Nicolae Robu: Sesizati Politia Locala în timp ce se întâmplă.

Alex Alexandru: si daca eu sint pensionar, am 78 de ani, singur in casa, si mi-e frica ca s-ar putea sa ma caute ulterior rromii sa ma ia la intrebari ? Am sunat la politie si au ascultat si ei galagia, au zis ca daca nu fac reclamatie, ei nu trimit macar un politist din Rozelor 20 de metri mai departe ca sa constate perturbarea linistii publice…deci sesizare am facut. Fara efect !”.

Câtă naivitate îl învăluie pe concitadinul nostru! A mai văzut cineva picior de poliţist local în afară de zona primăriei şi a sediului PNL, când primarul este sau va trece pe-acolo, precum Vodă? Poliţia Locală, eventual se plimbă în maşinile comunitare, de unde constată dacă e soare sau plouă.

Comentarii

comentarii