Acasă Actualitate Șapte echipe de elevi din Timis luptă împotriva traficului de persoane și...

Șapte echipe de elevi din Timis luptă împotriva traficului de persoane și joacă fotbal la Cupa Justiției 2023

DISTRIBUIȚI

Pentru a marca Ziua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Persoane, Asociația LOGS împreună cu Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Timișoara, organizează pe 18 Octombrie 2023, ediția a – V – a Cupei Justiției, un campionat de fotbal împotriva traficului de persoane pentru elevi din jud. Timiș. 

Evenimentul sportiv, început în 2016 și amânat datorită pandemiei, revine în 2023 în județul Timiș, la Sala de Sport din Giarmata și aduce împreună peste 60 de elevi jucători de fotbal de la patru licee din Timișoara: Liceul Tehnologic de transporturi “Auto”, Liceul Teoretic Special Iris, Colegiul Tehnic Emanuil Ungureanu, Liceul Tehnologic Electrotimis și 3 școli din județ: Școala Gimnazială din Giarmata, Liceul Teoretic Recaș și Liceul Teoretic “Ioan Jebelean” din Sânnicolau Mare.  

Flavius Ilioni Loga, organizator Cupa Justiției 2023, Asociatia LOGS: “Pericolul exploatării online crește în România pentru tineri și dorim să promovăm informații care să îi păstreze pe copii de siguranță. Prin fotbal, mobilizăm tineri atât jucători cât și participanți, la care ajungem cu sfaturi la care poate nu am ajunge altfel. Și de ce nu, milităm pentru sport și o viata sanatoasa, hobby-uri – care îi pot direcționa către o cariera și prietenii bune.” 

Conform Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane din România, în anul 2022, au fost identificate și notificate sistemului românesc antitrafic, 500 de victime ale traficului de persoane. Din cele 500 de victime identificate de autoritățile române, 80 % erau de gen feminin. 74 % din victime au fost recrutate de către persoane aflate în cercul de cunoștințe, prieteni, vecini sau chiar rude. 68 % din victime identificare au fost exploatate sexual. 14 % au fost exploatate prin muncă iar 10 % prin cerșetorie. Aproape jumătate dintre toate victimele, erau minore. ( 39 % fete si 8 % baieti din numărul total de 500 de victime identificate). 

Cupa Justitiei 2023 este realizată în parteneriat cu  CSC Millenium Giarmata, Secours Pop Paris, Asociația Sportivă Școlară Giarmata și Asociația Județeană de Fotbal Timiș și este finanțată de Ambasada Franței în România şi Institutul Francez în România prin proiectul „STRONG – împotriva traficului de persoane” implementat de Asociația LOGS care aduce tematica pericolului exploatării online și a traficului de persoane în atenția părinților și copiilor din județul Timis. 

Alături de  Centrul Regional Timișoara a Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane, in săptămâna marcării Zilei Europene a Luptei Împotriva Traficului de Persoane – 18 Octombrie, vor mai fi organizate o întâlnire cu autorități locale din Giarmata, întâlniri cu părinții la Liceul Tehnologic Electrotimis din Timișoara și lansarea unei cărți cu benzi desenate realizate de copii români și ucraineni pe tema siguranței online. 

Comentarii

comentarii