Acasă Actualitate „Scenariu roșu” la Liceul Teoretic Grigore Moisil din Timișoara și Școala Gimnazială...

„Scenariu roșu” la Liceul Teoretic Grigore Moisil din Timișoara și Școala Gimnazială Bencecu de Sus, după ce au apărut cazuri de COVID-19

1106
DISTRIBUIȚI

Alte două școli din Timiș intră în „scenariu roșu”, după ce au fost descoperite cazuri de infecție cu coronavirus, s-a decis în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Astfel, la Liceul Teoretic Grigore Moisil din Timișoara și Școala Gimnazială Bencecu de Sus, care ține de Școala Gimnazială Pișchia, elevii vor învăța exclusiv online. De asemenea, la Parța, intră în vigoare „scenariul galben”, adică jumătate dintre elevi vor învăța online, iar jumătate vor veni fizic la cursuri.

„Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență a fost luată ținându-se cont de propunerea Inspectoratului Școlar al Județului Timiș și având în vedere Hotărârile Consiliilor de Administrație ale Liceului Teoretic Grigore Moisil din Timișoara și Școlii Gimnaziale Pișchia  – emise cu avizul  Direcției de Sănătate Publică Timiș. Deciziile au fost luate din cauza faptului că, la nivelul școlilor, au apărut cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2”, explică reprezentanții Prefecturii Județului Timiș.

În urma analizei situației existente, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș, întrunit în ședință extraordinară e emis hotărârea în baza căreia:

Art1. Se suspendă temporar activitățile didactice care presupun prezența față în față la Liceului Teoretic Grigore Moisil din Timișoara, pentru activitatea din sediul de pe str. Ghirlandei nr. 4 cursurile desfășurându-se on line (scenariul roșu), începând cu data de 22 septembrie 2020 pentru o perioadă de 14 zile.

Art. 2. Se suspendă temporar activitățile didactice care presupun prezența față în față la Școala Gimnazială Bencecu de Sus, structură a Școlii Gimnaziale Pișchia, cursurile desfășurându-se on line (scenariul roșu), începând cu data de 22 septembrie 2020 pentru o perioadă de 14 zile.

Art.3. Se aprobă trecerea pe scenariul 2, (scenariul galben, hybrid learning) a Școlii Gimnaziale Parța, începând cu data de 22 septembrie 2020.

Comentarii

comentarii