Acasă Actualitate Se întâmplă în Timişoara: liberalii au venit să cureţe statuia lui Brătianu...

Se întâmplă în Timişoara: liberalii au venit să cureţe statuia lui Brătianu de mâzgăleli, dar o societate a primăriei le-a luat-o înainte

360
DISTRIBUIȚI

FOTO

Deputatul PNL Horia Cristian a venit joi în Parcul Civic pentru a curăţa, alături de colegi din partid, statuia lui I.C. Brătianu. La bustul lui Brătianu, liberalii au depus ultima dată coroane la 1 Decembrie, de Ziua Naţională a României. De atunci au văzut că statuia e plină de graffiti şi murdară cu tot felul de inscripţii.

„Era statuia murdară de mai multă vreme, era plină de graffiti. Am constatat asta când am depus coroane de 1 Decembrie şi am aşteptat să se facă vremea bună. Am vrut să zugrăvim soclul”, a spus Horia Cristian. Mare le-a fost surpriza liberalilor când au văzut că înainte de ora când era programată întâlnirea lor pentru a curăţa statuia a venit o firmă ce se ocupă cu îngrijirea parcurilor şi a dat repede cu scliviseală pe soclul statuii – unul destul de generos. Practic, au dat cu adeziv de gresie. La repezeală, pentru a nu fi prinşi de liberali. Liberalii i-au şi prins acolo şi i-au şi văzut cum au plecat în grabă. Atât de în grabă încât au lăsat o parte neterminată. Au dat cu adeziv soculul statuii şi au mai lăsat o parte mică, plină de graffiti, fiind ocupaţi cu… fuga…

Directorul Direcţiei de Mediu a venit să vadă… magnoliile

„Drufecul a aflat de pe surse şi a venit repede şi a tras un adeziv de gresie – era în sarcina lor. E ok că au curăţat-o până la urmă. Trebuiau să facă demult acest lucru. Asta chiar ne interesa”, a spus Horia Cristian. Totuşi, cei care au fost rapid înaintea liberalilor nu au făcut totul până la capăt. Liberalii s-au pus pe curăţat placa pe care scrie numele marelui om politic liberal şi urmau să continue să dea soclul statuii cu adeziv şi apoi cu un glet fin pentru a-l putea apoi şmirglui şi vopsi.

Şi pentru că liberalii au avut parte numai de surprize, o alta au avut-o atunci când în zonă s-a nimerit chiar Vasile Ciupa, directorul Direcţiei de Mediu din Primăria Timişoara. „Am venit să admir magnoliile”, i-a spus şeful Direcţiei de Mediu deputatului Horia Cristian, spunând că au venit băieţii trimişi de primărie şi au curăţat o parte înaintea lor. Ciupa a spus că e bine că fac astfel de acţiuni, dar nu i-a putut răspunde lui Horia Cristian care e bugetul primăriei pentru astfel de lucruri pe an. Totuşi, Ciupa a spus că sunt două persoane care se ocupă exclusiv de curăţarea inscripţiilor de acest gen de pe monumente şi ele reapar destul de des. Ciupa nu a stat prea mult la discuţii şi nu a avut prea multe răspunsuri pentru Horia Cristian, a plecat din aceeaşi direcţie de unde a venit, deşi spunea că e… în trecere. „O să facem curăţenie în faţa la Grădina zoologică, probabil weekendul viitor. Ne pregătim pentru 1 mai să vedem cum face primăria primul grătar”, a spus deputatul liberal Horia Cristian.

Comentarii

comentarii