Acasă Eveniment Semnal de alarmă în vestul țării! Viperă fotografiată în curtea unei case....

Semnal de alarmă în vestul țării! Viperă fotografiată în curtea unei case. Primarul unei comune avertizează locuitorii

343
DISTRIBUIȚI

Locuitorii din nord-vestul țării sunt avertizați cu privire la apariția viperelor.

Primarul comunei Hășmaș, din Arad, Cornel Popa, a semnalat pe contul său de Facebook prezența unei vipere comune, care a fost fotografiată chiar într-o gospodărie din satul Agrișu Mic.

“Stimați cetățeni, vă aduc la cunoștință că ieri, 9 septembrie 2021, a fost semnalată prezența într-o gospodărie din localitatea Agrișu Mic a unei vipere comune, șarpe veninos de mărime mijlocie, din familia Viperidae”, scrie primarul din Hășmaș pe Facebook.

“În cazul în care observați prezența viperei, păstrați o distanță de siguranță pentru protecția dumneavoastră. În cazul în care sunteți mușcați de această specie, sunați imediat la numărul de urgență 112”, își încheie primarul Cornel Popa mesajul.

Vipera comună este întâlnită în luminișurile din pădurile de foioase și conifere, fiind foarte activă ziua, în perioada de caniculă. Dimineața și seara caută caută locuri însorite, pentru a se încălzi. Vipera comună atacă mușcând fulgerător animalele mari sau omul, însă numai atunci când se simte amenințată, notează aradon.ro.

Comentarii

comentarii