Acasă Actualitate Semnal de alarmă tras de BNS! ”26 de lucrători grav răniți au...

Semnal de alarmă tras de BNS! ”26 de lucrători grav răniți au ajuns la spital și alți 8 au murit”

266
DISTRIBUIȚI

Blocul Național Sindical prin BNS Timiș atenționează că în ultimele 40 de zile 26 de lucrători au fost grav răniți și se afla pe paturile de spital și alți 8 au decedat în condiții cumplite.

Indiferent de magnitudinea exploziilor din ultimul timp (Petromidia, Azomureș, Celco, Popești Leordeni), indiferent de malurile de pământ care îi înghit pur și simplu pe lucrători, indiferent de utilajele care lasă infirmi atâția alții, tăcerea doamnei Turcan arată că indiferența ministrului muncii pare să nu aibă limite -atrage atenția BNS.

Prezentăm mesajul de protest al BNS, de miercuri 4 august 2021: ”Amenzile aplicate angajatorilor nu reprezintă nimic pentru familiile celor opt lucrători care și-au pierdut viața la locul de muncă. Este o lună neagră pentru piața muncii din România. În acest context, așteptam măcar o minimă reacție din partea Ministrului Muncii. Speram să aflăm motivele reale care au stat la baza unora din aceste accidente de muncă.

Sperăm să auzim din gura Ministrului Muncii despre inițierea unor campanii de control la nivelul agenților economici cu locuri de muncă cu factori de risc. Credeam că vom asista la o operațiune de amploare la nivel național declanșată prin intermediul ITM care să vizeze modul în care condițiile de sănătate și securitate în muncă sunt respectate la nivelul angajatorilor, obligațiile de investiții în securitatea locurilor de muncă sunt respectate si că lucrătorii beneficiază pe lângă o instruire adecvată asupra normelor de protecție a muncii și de activitatea aplicată a comitetelor de sănătate si securitate în muncă de la nivelul întreprinderilor.

Din păcate, Doamna Ministru al Muncii rămâne orientată ca și până acum aproape exclusiv spre interesele angajatorilor. Tăcerea sa ne întărește convingerea că lucrătorii din România nu au cine știe ce importanță pentru Domnia Sa.

Nu ne rămâne decât să facem un apel la lucrătorii din România să acorde ei înșiși mai multă importanță vieții lor, să fie mai atenți cu modul în care sunt instruiți și echipați și nu în ultimul rând, să refuze să muncească în folosul acelor angajatori care aruncă în derizoriu sănătatea și securitatea la locul de muncă.

Se pare că autoritățile în acest domeniu sunt momentan oarbe, surde și complet imobilizate în dezinteresul care îi domină!”, se arată în documentul BNS.

 

 

Comentarii

comentarii