Acasă Actualitate Sfânta Lumină ajunge la Timișoara după ora 21.00

Sfânta Lumină ajunge la Timișoara după ora 21.00

1668
DISTRIBUIȚI

Delegația Patriarhiei Române ajunge cu Sfânta Lumină de la Sfântul Mormânt pe Aeroportul Traian Vuia din Timișoara, sâmbătă, 18 aprilie, la ora 21.15.

Arhidiaconul Marian Pârvu, din cadrul Catedralei Mitropolitane Timișoara, a explicat că delegația va fi întâmpinată de ÎPSS Ioan, mitropolitul Banatului, dar și de reprezentanții Episcopiei Caransebeș și Arhiepiscopiei Arad, care vor lua Lumina Sfântă și o vor oferi preoților și voluntarilor.

”Pentru a fi evitată aglomerația de la aeroport, preoții și voluntarii vor veni succesiv și vor primi Lumina Sfânta pentru a o duce în parohiile din Timiș și din Banat”, a spus Pârvu.

Delegația Patriarhiei Române a primit Sfânta Lumină, pe la ora 19.00, care va ajunge sâmbătă noapte în toate parohiile din țară, continuând astfel tradiția începută din 2008, chiar dacă distribuirea se va face în condiții speciale.

Lumina Sfântă a coborât la Biserica Sfântului Mormânt sâmbătă, 18 aprilie, în jurul orei 14.00 într-o ceremonie restrânsă, fără participarea credincioșilor.

Tot în condiții excepționale impuse de pandemie, Lumina Sfântă a fost distribuită către delegații bisericilor ortodoxe. Aceștia nu au coborât din aeronave, ci au așteptat să primească Lumina adusă de la Mormânt prin intermediari într-un convoi special însoțit de poliție și armată.

Arhimandritul Teofil Anăstăsoaie, reprezentantul Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, a dus Sfânta Lumină de la Biserica Sfântului Mormânt delegației conduse de PS Timotei Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Pentru prima dată în istorie Sfânta Slujbă de Paște de Înviere 2020 va avea loc fără credincioși, din cauza pandemiei de Covid19.

Comentarii

comentarii