Acasă Actualitate Săndesc – rector, Raica – prorector – pohta ce-a pohtit-o Drăgulescu

Săndesc – rector, Raica – prorector – pohta ce-a pohtit-o Drăgulescu

DISTRIBUIȚI

Drăgulescu nu a mai vrut turul II de scrutin la Medicină

Ştefan Drăgulescu, încă actualul rector la UMF, a încercat să intervină în forţă în alegerile de la Medicina din Timişoara. El i-a convocat, marţi, pe cei doi candidaţi rămaşi în turul II al alegerilor pentru funcţia supremă la UMF şi le-a propus un troc nemaiauzit. 

El i-a cerut lui Marius Raica să se retragă din cursa pentru rectorat, pentru ca Dorel Săndesc să devină rector fără a mai avea loc turul II de scrutin. În schimb, i-a negociat un post de prorector. Drăgulescu neagă întâlnirea secretă. El este contrazis, însă, de Dorel Săndesc, care ne-a oferit detalii despre întâlnirea în care se propunea un schimb dubios pentru lumea academică. Turul II al alegerilor de la Medicină se desfăşoară azi. Candidaţii rămaşi în cursă sunt: Dorel Săndesc, şeful Clinicii de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Timişoara şi histologul Marius Raica, prorectorul UMF.
 
Săndesc: ”Profesorul Raica, pe bună dreptate, a considerat că nu trebuie să se retragă”
 
Iniţial, Ştefan (Ţuky) Drăgulescu şi-a anunţat susţinerea faţă de actualul prorector, Marius Raica. Înaintea turului II, pare să-şi fi schimbat opţiunea. Profesorul Dorel Săndesc a recunoscut discuţia în trei cu Raica şi Drăgulescu, cu o zi înainte de al doilea tur de scrutin. „A fost o întâlnire, ieri (n.r. – marţi), la cererea rectorului Drăgulescu. Este adevărat, Drăgulescu a propus o soluţie de înţelegere, în care profesorul Raica să renunţe la cursa electorală şi să accepte o funcţie de prorector. Nu s-a negociat, însă, absolut nimic. Profesorul Raica nu a fost de acord şi dovadă că turul II e în curs. A fost o simplă discuţie, nu o negociere. Drăgulescu ne-a cerut să facem o echipă. Eu am spus că sunt de acord, pot face echipă cu Raica. Profesorul Raica, pe bună dreptate, a considerat însă că nu trebuie să se retragă înainte de turul II. Dacă ajung rector, i-aş propune lui Raica o funcţie de prorector. Îl respect şi îl vreau în echipa mea”, ne-a declarat Dorel Săndesc. 
 
Drăgulescu neagă realitatea
 
Actualul rector de la UMF, Ştefan Drăgulescu, neagă însă realitatea. El nu recunoaşte întâlnirea în trei, care, evident, a avut loc. „Nu am avut nicio întâlnire şi nicio discuţie cu Raica şi Săndesc. Nu am făcut niciodată politică în universitate. Eu nu am voie să votez, aşa că sunt liniştit. Personal, nu mă afectează dacă câştigă Raica sau Săndesc. Atâta vreau să vă spun: cei care vin să fie mai buni decât cei care pleacă”, ne-a spus Drăgulescu . Astăzi, la Căminul 1-2 al Universităţii de Medicină are loc turul II de scrutin. Urnele se închid la ora 20. Ca şi înaintea primului tur, un pronostic este aproape imposibil de dat. Primii doi candidaţi au terminat la o diferenţă de un singur vot. Dorel Săndesc, şeful Clinicii de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Timişoara, a obţinut 321 de voturi, iar histologul Marius Raica, prorectorul UMF – 320 de voturi.
 

Comentarii

comentarii