Acasă Actualitate Soluția lui Nicolae Robu: 42 de asistaţi sociali vor mătura străzile din...

Soluția lui Nicolae Robu: 42 de asistaţi sociali vor mătura străzile din Timișoara

DISTRIBUIȚI

Este nevoie de mână de lucru pentru curăţenia oraşului inundat de gunoaie. SC Horticultura, însărcinată de primărie să rezolve problema salubrizării urbane nu are în momentul de faţă nici utilajele necesare, nici mână de lucru, aşa că primarul Nicolae Robu, care a lăsat Timişoara să se scufunde în mizerie, a găsit soluţia. Nu va apela la deţinuţii din penitenciar, pentru că acolo ar trebui să plătească, ci se va folosi de asistaţii social, plătiţi din banii de la bugetul local.

Edilul a numărat şeptelul şi are datele:  “Asistaţii social trebuie puşi la muncă. S-a încurajat nemunca în România pentru voturi. Noi, în Timişoara, urmare a politicii noastre foarte atente, avem 243 de persoane cu ajutor social – foarte puţin faţă de alţii. Dar 42 sunt apţi de muncă, ceilalţi au scutiri medicale, documenete de la medici (201) şi vor pimi în continuare ajutor social, dar cei 42 apţi de muncă nu vor primi nimic dacă nu vor veni la muncă, Orice muncă este importantă în societate”, a spus primarul Nicolae Robu.

Cum cea mai mare nevoie de mână de lucru este pentru curăţenia oraşului, aceştia vor fi dirijaţi spre Horticultura.

”Legea permite, chiar cere imperativ să fie folosiţi la munci. Le vom cere celor apţi de muncă să se alăture celor care muncesc la Horticultura cu contract de muncă și își aduc aportul la spațiile verzi și acum, conjunctural, la curățenia orașului”, a spus edilul.

Nicolae Robu a mai afirmat vineri că situaţia din oraş, legată de curţenie, nu este cu nimic mai rea decât a fost anul trecut, cand de salubrizare se ocupa Retim: “Am o părere proastă despre acest sistem (colectarea gunoaielor din coşurile stradale de care răspunde ADID, care are contract cu Retim n.r.), cred că trebuia să fim lăsaţi noi, primăria, de la care au pretenţii cetăţenii, să avem şi prerogative, dar nu putem interveni. Noi doar sesizăm ADID care are contract cu operatorul (Retim, n.r.).

Partea a doua, măturatul străzii, este la PMT . Pentru asta am organizat licitaţie în vară şi nu avem operator. Acum am delegat serviciile respective spre Horticultura. Nu pretind că lucrurile merg perfect, dar obiectiv vorbind, după ce-şi cumpără utilaje cei de la Horticultura va fi mult mai bine. Nu pot spune că este cu nimic mai rău (în oraş, n.r.) decât în urmă cu un an, când lucra RETIM. Permanent, media, cetăţenii şi eu eram nemulţumiţi de murdărie. Horticultura va cumpăra utilaje şi în zona centrală va fi curat prin aspirare. Este o sarcină deloc uşoară, dar nu poţi contracta oricum, din punct de vedere legal. Azi au început să se strângă şi frunzele şi crengile. (…). Oamenii pot sesiza la primărie nemulţumirile, iar noi, mai departe, la ADID. Dacă ceva nu e prins în contract cu ADID, o vom face noi, cu Horticultura”, a explicat primarul Nicolae Robu.

 

Comentarii

comentarii