Acasă Actualitate Stare de alertă maximă la un spital din vestul țării. Medici și...

Stare de alertă maximă la un spital din vestul țării. Medici și asistente, în izolare după ce au intrat în contact cu un pacientul decedat din cauza coronavirusului

2846
DISTRIBUIȚI

După moartea pastorului internat la secția ATI a Spitalului Județean Arad, întreaga suflare medicală din instituție a intrat în panică. Asta pentru că foarte multe cadre medicale au intrat în contact cu pacientul al cărui test la coronavirus a fost anunțat pozitiv abia după moartea sa, sau cel puțin în preajma morții. Întregul personal medical care a lucrat cu pacientul a fost testat aseară pentru a se stabili ce decizii se vor lua și cum se va asigura activitatea secției în continuare.

Au fost făcute zeci de teste: unor cadre medicale care au fost acasă la pastor dinainte de internare, altora care au făcut intubarea la sosire, altora care, dorind să ajute pacienții, au dat jos viziera. Practic, testul se face tuturor celor care au avut contact cu pacientul decedat.

Conform specialarad.ro, 30 de cadre medicale și personal al spitalului , care au intrat în contact cu pacientul decedat, sunt în izolare, într-o pensiune din Arad.

Totodată, tot mai multe voci din rândul personalului medical de la Spitalul Județean Arad dau de înțeles că sunt șanse foarte mari ca pacientul să fi murit de fapt în spitalul arădean, nicidecum la Timișoara. În comunicatul oficial nu se explică foarte exact locul decesului, ci doar că a fost trimis la Timișoara și că a murit.

Comentarii

comentarii