Acasă Actualitate Subprefectul Marossy nu o coteşte spre politică. Vrea să rămână înalt funcţionar...

Subprefectul Marossy nu o coteşte spre politică. Vrea să rămână înalt funcţionar public

DISTRIBUIȚI

Un nou guvern e gata de start, aşa că se vor schimba majoritatea prefecţilor, subprefecţilor şi cei care ocupă funcţii de conducere în instituţiile deconcentrate. Dacă prefectul de Timiş, Mircea Băcală, e gata de plecare, la fel e şi actualul subprefect, Zoltan Marossy. Niciunul nu se ţine cu mâinile de scaun şi conştientizează că va avea loc o schimbare în zilele ce vor urma şi vor fi nevoiţi să plece.

Marossy, însă, cel mai probabil, nu se va întoarce la UDMR (deşi nu fereacă pe veci porţile politicii), ci va rămâne înalt funcţionar public. De obicei, după ce pleacă din funcţie, înalţii funcţionari publici sunt făcuţi inspectori guvernamentali şi sunt trimişi prin teritoriu. „Mai mult ca sigur voi rămâne înalt funcţionar public. Există mai multe soluţii. Cea mai probabilă este că rămân în sistem”, a spus Marossy. Actualul subprefect spune că nu are încă semnale concrete de schimbare, dar spune că vor veni ele, cât de curând.

„Domnul Mnarossy este înalt funcţionar public. Probabil va deveni inspector guvernamental. Că o să răspundă de peştii din Marea Neagră, aia o să vedem… Dacă-şi depune o cerere de revenire în partid atunci vom discuta acest lucru”, spune preşedintele UDMR Timiş, Halasz Ferenc.

Comentarii

comentarii