Acasă Sănătate Sunteți fumător, diabetic sau aveți tensiune arterială crescută? Consultați un chirurg vascular!

Sunteți fumător, diabetic sau aveți tensiune arterială crescută? Consultați un chirurg vascular!

DISTRIBUIȚI

Dacă sângele nu prezintă un flux de curgere laminar prin sistemul vascular, organismul nostru nu va mai funcționa corect. Vasele noastre de sânge – arterele, transportă sânge bogat în oxigen, iar venele readuc sângele cu dioxid de carbon către cord.

Acestea fiind în mare cele doua circulaţii, sistemică și pulmonară a sistemului nostru cardio-vascular. Când fluxul sanguine devine turbulent sau prezintă o curgere de sânge parţial corectă, atunci pot apărea „blocaje” în sistemul nostru circulator – explică medicul specialist în chirurgie vasculară Mircea Popițiu, cadru didactic la Universitatea de Medicină și Farmacie Timișoara.

Chirurgii vasculari sunt specialiștii care tratează toate tipurile de boli vasculare.

Cine sunt și ce fac chirurgii vasculari?

Dr. Popițiu explică: Chirurgii vasculari sunt specialiștii în chirurgia vasculară, care fac mai mult decât o intervenție chirurgicală. Ei bine, ei sunt specializaţi în tratarea tuturor tipurilor de boli vasculare. Ei recomandă intervenții chirurgicale și tratamente pacienților lor, dar mai mult decât atât, se asigură ca pacientului să îi fie prezentate toate amănuntele legate de problema lui de sănătate recomandând intervenția chirurgicală vasculară doar atunci când este necesară.

Deoarece multe alte afecțiuni vasculare pot fi tratate și vindecate cu medicamente și exerciții fizice. Deci, este bine și necesar să consultați un chirurg vascular de încredere și profesionist pentru a afla mai multe despre patologia vasculară și despre tratamentul acesteia.

Deci, acum apare întrebarea, cine și când poate vizita un chirurg vascular?

Cine trebuie să se adreseze unui chirurg vascular? Iată persoanele sau pacienții care trebuie să se adreseze unui chirurg vascular:

Pacienți cu anevrisme vasculare. Pacienți cu insuficiență renală. Pacienți cu boală carotidiană și stenoze. Pacienții cu boli ale arterelor periferice. Pacienți cu vene varicoase, cu ulcer varicos la nivelul membrului inferior. Toţi aceşti pacienți trebuie să consulte un chirurg vascular. Ei sunt singurii specialişti care poate oferi cel mai bun tratament acestui grup larg de pacienți.

Când știi că trebuie să consulţi un chirurg vascular?

Dr. Popițiu explică în continuare: Pacienții sunt de obicei îndrumați către chirurgii vasculari de către medicii lor de familie. Atunci când aceștia nu pot diagnostica patologia respectivă sau problema este severă, atunci recomandă să se prezinte la specialiștii din cadrul serviciului de chirurgie vasculară.

Dacă consultați în mod repetat un medic pentru dureri apărute la nivelul membrelor inferioare sau ați descoperit/sunteţi diagnosticat cu afecțiuni ale arterelor periferice, atunci aveți nevoie să consultați un chirurg vascular. De asemenea, sfatul specialistului este să vă adresaţi periodic în vederea consultării dumneavoastră de către chirurgul vascular dacă sunteți: – fumător, diabetic sau pacient cu tensiune arterială crescută.

Cum să găsiți un chirurg vascular în apropierea dvs. și să vă programaţi pentru o consultaţie?

Există multe modalități prin care puteți găsi un chirurg vascular bun în apropierea dvs. pentru a vă putea programa pentru o consultaţie. Obțineți recomandări de la persoanele cunoscute, dar nu este totuşi necesar să primiți recomandări de la prieteni și colegi. Prin urmare, vă puteți baza pur și simplu pe site-uri online. Căutați online cei mai buni chirurgi vasculari din zona dumneavoastră.

Veți găsi echipe de chirurgi vasculari profesioniști și experimentați din centre universitare prin portaluri online. Acolo le puteți vedea taxele, recenziile pacienților, adresele și numerele de telefon.

Astăzi există multe site-uri web care vă ajută să luaţi legătura cu un chirurg vascular bun și profesionist pentru a obține tratamente de chirurgie endovasculară de ultimă generaţie, neinvazive sau minim invazive. Medicii vă vor sugera sau recomanda cel mai bun tratament având în vedere starea dumneavoastră de sănătate. Deci, veți lua legătura cu chirurgii vasculari care oferă toate tipurile de modalități de tratament care sunt cele mai bune pentru patologia dumneavoastră în vederea tratării bolile vasculare de care suferiţi.

După programarea unei întâlniri cu chirurgul dumneavoastră vascular, pregătiți-vă pentru prima dvs. vizită. Cum să vă pregătiți pentru o întâlnire cu chirurgul vascular? Ce să porți?

Chirurgul Mircea Popițiu adaugă în www.prevasc.ro: Purtați o rochie confortabilă și lejeră atunci când vă veți adresa unui chirurg vascular. Dacă aveți probleme la picior, atunci fiți gata să vă îndepărtați pantofii, șosetele și pantalonii pentru a permite o examinare adecvată. Puteți purta pantaloni trei sferturi sau orice pantaloni largi care pot fi pliați cu ușurință atunci când chirurgul vă va examina piciorul.

De obicei, unele tipuri speciale de rochii și pantaloni scurți sunt disponibile în clinici sau spitale pe care s-ar putea să le cereți să le purtați în momentul consultului.

Ce ar trebui să luați împreună cu dvs. atunci când mergeți la un chirurg vascular?

Este important să fiți pregătiți atunci când vizitați un chirurg vascular. Trebuie să îi oferiți toate detaliile necesare, cum ar fi orice procedură anterioară, istoricul complet și testele care va ajuta chirurgul să diagnosticheze și să găsească cel mai bun tratament pentru patologia dumneavoastră. Deci, atunci când vă prezentaţi în cabinetul unui chirurg vascular trebuie să aveţi următoarele aspect în vedere:

Scrieţi-vă o listă cu medicamentele pe care le luați. Prezentaţi medicului un buletin recent de analize sanguine. Prezentaţi eventualele evaluări imagistice care trebuie efectuate înaintea procedurii de tratament. Acestea ar putea include ecografia vasculară, CT, angiografie sau examinări de tip IRM.

Ce să-i spui chirurgului vascular?

Trebuie să-i spuneți chirurgului vascular de cât timp sunt prezente simptomele, când și unde apar și să vorbiți despre gravitatea acestora.

Chirurgul dvs. va efectua un examen fizic pentru luarea deciziei diagnostice a patologiei de care suferiţi, acest lucru îl va ajuta pentru o evaluare ulterioară. Este posibil ca specilaistul să vă îndrume spre efectuarea unei ecografii vasculare, daca încă nu aveţi una efectuată pentru a evalua eventualele stenoze prezente la nivelul venelor și arterelor.

Asigurați-vă că știți ce-i comunicaţi și ce discutați cu chirurgul dumneavoastră vascular. Acest lucru îl va ajuta să găsească tratamentul potrivit, indiferent dacă intervenția chirurgicală sau terapia farmacologică vor fi cele mai bune metode terapeutice pentru patologia dvs. Dar asigurați-vă că veți fi consultat de un chirurg vascular profesionist și cu experiență -încheie medicul specialist Mircea Popițiu.

 

Comentarii

comentarii