Acasă Actualitate ”Țeparul” sportiv de la Primăria Timișoara

”Țeparul” sportiv de la Primăria Timișoara

DISTRIBUIȚI

De aproape un an de zile, o companie din Timișoara încearcă să-și recupereze banii de la un ”personaj” din lumea politică și sportivă locală.

Societatea BEAR HIIT EMPIRE S.R.L., deținută de Adrian Alin Aldea, a fost chiriașa firmei GRAFOPRINT IMOBILIARE S.R.L. din luna noiembrie 2021, până în luna iunie 2022.

Astfel, începând cu data 1.12.2021, Aldea Adrian a închiriat 2 spații, însumând o suprafață de 343 mp, pe Splaiul Tudor Vladimirescu nr. 32. Spațiile au fost folosite pentru o sala de sport ”KONG GYM”.

Negocierea contractului de închiriere a fost făcută de către Aldea Adrian din partea chiriașului, contractul fiind semnat de către administratorul firmei, Ramona-Ioana Crișan.

Încă din prima lună de contract, plățile făcute de Aldea nu au acoperit valoarea facturilor de chirie și utilități emise de locator, neplătind nici măcar cele 2 luni de garanție și acumulând un sold tot mai mare sub promisiunea că va plăti. Nici în lunile următoare nu a plătit integral facturile de chirie și utilități, astfel debitele au o vechime și de peste șase luni.

”Am convenit împreună cu dl. Aldea o eșalonare a datoriilor, în baza unui act adițional și prin înscris necontractual. Nu a respectat promisiunea de plată. A plecat din spațiul închiriat fără să informeze locatorul, luându-și lucrurile sale. Valoarea datoriei rămase este de 18.000 lei. Am considerat oportună această informare, pentru a vă aduce la cunoștință experiența noastră neplăcută și pentru a ajuta la prevenirea unor eventuale alte situații similare,” spun cei de la Grafoprint Imobiliare.

Oameni de bună credință, cei de la Graforprint au propus în luna iulie chiar și un plan de reeșalonare a datoriei, respectiv o reducere a soldului restant de la 24.000 lei la 18.000 lei cu condiția respectării noilor termene de plată și ajungerea cu soldul la zi până la sfarsitul  lunii septembrie 2022. Cu zâmbetul pe buze, Aldea a fost de acord. Dar, suntem deja în luna octombrie și nu a plătit nimic, nici măcar câteva mii de lei,  pentru a arăta că are bunaintenție de a fi un om corect.

Mai mult, a făcut altă firmă, cu care a închiriat un spațiu pe Str. Simion Bărnuțiu, la o chirie de aproximativ trei ori mai mare, unde și-a mutat activitatea sportivă. Se pare că acest modus operandi îl caracterizează pe Aldea. Din discuțiile cu colaboratorii săi, am aflat că înainte de contractul cu Grafoprint a mai lăsat datorii în alte două locuri pe care le-a închiriat.

Situația creată de Adrian Alin Aldea este cu atât mai gravă, cu cât acesta este fost membru PNL cât și angajat în cadrul Primăriei Timișoara la Departamentul de Situații de Urgență. Și administratorul firmei acestuia, Ramona-Ioana Crișan, trăiește și din bani publici fiind angajată a serviciului Timpark.

L-am contactat de Adrian Aldea, pentru a vedea cum vede el ieșirea din situația pe care a creat-o. Fără a nega datoriile pe care le are (ar fi fost prea mult, pentru că există contractele pe care le-a semnat), Aldea ne-a spus că nu are bani și că lucrează pentru a strânge banii pentru plata datoriilor. Când va face acest lucru nu a binevoit să spună.

Aici as adauga ceva…  ca spune tot timpul ca plateste, promite dar de fapt minte cu nerusinare.

La scurt timp după ce l-am contactat pe Aldea pentru a-i permite să-și spună punctul de vedere, el a devenit agresiv față de unul dintre asociații Grafoprint. Într-un limbaj golănesc, plin de amenințări, pnl-istul a încercat să condiționeze plata datoriei de oprirea mediatizării cazului.  

”Vorbești încontinuu despre mine și despre bani. Nu mai fă asta și o să-ți primești banii. Nu te aduce mai repede și mai aproape la bani nimic din tot circul ăsta. Mă gândeam că e mai multă minte în toată povestea asta da e pe degeaba. Să fii sănătos și daca asta e modul în care ai făcut milioanele alea, o să ți se spargă în cap probabil nu foarte peste mult timp. Pentru că ăsta este comportament de om… caut un cuvânt să rimeze și nu-l găsesc. Oprește-te și o să-ți primești și banii”, este mesajul lui Aldea.

Comentarii

comentarii