Acasă Eveniment ”Teroristul” de 19 ani, din Canada, vinovat de amenințarea cu bombă de...

”Teroristul” de 19 ani, din Canada, vinovat de amenințarea cu bombă de la Bocșa, spera să fie repatriat gratuit

318
DISTRIBUIȚI

Un tânăr de 19 ani din comuna Ocna de Fier s-a ales cu dosar penal după ce a sunat de mai multe ori la Liceul Tata Oancea din Bocșa anunțând că în unitatea de învățământ ar fi fost amplasată o bombă. Se pare că tânărul se afla la momentul respectiv în Canada și ar fi făcut acest gest în speranța că va fi adus gratuit înapoi în țară, el nemaiavând bani pentru biletul de întoarcere.

La data de 18 octombrie, în jurul orei 09.30, la secretariatul Liceului Tata Oancea din Bocșa au fost primite patru apeluri telefonice anonime, prin care erau aduse amenințări privind clădirea liceului. La fața locului s-au deplasat de urgență mai multe echipaje de poliție, elevii și cadrele didactice au fost evacuați, pentru ca într-un final să se constate că amenințarea nu se confirmă.

„Recent, polițiștii au reușit identificarea apelantului, un tânăr de 19 ani din comuna Ocna de Fier. Acesta este bănuit că la momentul respectiv, în timp ce se afla în Canada, în stare de ebrietate și neavând bani să își cumpere biletul de întoarcere în România, prin intermediul unei aplicații telefonice, a inițiat 4 apeluri telefonice de amenințare, alegând întâmplător un liceu din Bocșa, cu scopul de a fi adus gratuit în țară. Ulterior, tânărul de 19 ani s-a întors în localitatea de domiciliu, polițiștii identificându-l și conducându-l la sediul poliției pentru cercetări”, precizează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin, Alina Boeru.

În cauză, polițiștii efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de amenințare, în vederea tragerii la răspundere penală a persoanei bănuite.

Comentarii

comentarii