Acasă Actualitate Timișoara, mai ușor de descoperit de localnici și de turiști. 80 de...

Timișoara, mai ușor de descoperit de localnici și de turiști. 80 de panouri cu istoria cartierelor au fost amplasate pe străzi

DISTRIBUIȚI

Cartierele Iosefin, Elisabetin, Fabric, Cetate și Giroc sunt acum mai ușor de descoperit, după ce au fost instalate 80 de panouri informative au fost amplasate, pentru a spune povestea istorică și culturală a locurilor, în cadrul unui proiect co-finanțat de Primăria Municipiului Timișoara prin Centrul de Proiecte, în cadrul inițiativei culturale Spotlight Heritage Timișoara pusă în operă de Universitatea Politehnica Timișoara prin Centrul de e-Learning și Centrul Multimedia.

”Spotlight Heritage Timișoara îmbină realul și virtualul pentru a promova și pune în lumină 5 dintre cartierele istorice ale Timișoarei. Oamenii sunt invitați să înțeleagă Timișoara altfel. Informațiile istorice sunt însoțite de secvențe de amintiri personale, ale unor locuitori sau vizitatori, în română și engleză.”, ne transmit cei de la primărie.

Toate informațiile din cadrul expoziției stradale pot fi accesate și în format digital. Componentele digitale ale proiectului sunt accesibile online la adresa https://spotlight-timisoara.eu/ și prin aplicațiile mobile care pot fi descărcate din magazinele Android și Apple, căutând „Spotlight Timișoara”.

Comentarii

comentarii