Acasă Actualitate Timişoara Open 2k18 – al treilea cel mai important turneu de biliard...

Timişoara Open 2k18 – al treilea cel mai important turneu de biliard din țară

DISTRIBUIȚI

Timişoara aduce biliardul pe harta elitelor sportului vestic și în această toamnă. În perioada 9-11 noiembrie 2018, Clubul Sportiv „Jucătorul de Biliard – Asociaţie” şi Consiliul Judeţean Timiş organizează Timişoara Open 2k18, competiţie ce reuneşte jucatori de biliard profesionişti şi amatori, din ţară şi străinătate. Turneul se va desfăşura la Joy Pub Timișoara – str. Barbu Iscovescu nr. 2. Timișoara Open 2k18 este al treilea cel mai important turneu de biliard din țară.

A doua ediție a Timișoara Open îl are ca invitat special pe Gabriel Vişoiu, cel mai galonat jucător de Trick Shot (biliard artistic) al lumii. Sportivul de 24 de ani a câştigat în această vară un nou titlu mondial la biliard artistic, disciplina bank-kick, în cadrul Campionatului Mondial de la Sankt Petersburg (Rusia). În palmaresul său, figurează alte şapte titluri de campion mondial la biliard artistic, titlurile de campion mondial UTS la Trick Shot 2016, Campion ESPN Trick Shot Magic 2016, WPA Biliard Artistic 2015 şi titlul de campion mondial cu echipa Europei la Cupa Mondială de Trick Shot, în 2010, 2011, 2012 şi 2013. Gabriel Vişoiu este, de asemenea, preşedintele Federaţiei Române de Biliard-Pool.

Formatul competiţiei prevede un tablou cu 64 de participanţi. Se va juca 9Ball cu spargere alternativă, iar în primele faze ale competiţiei va fi declarat învingător cel care ajunge primul la şase jocuri câştigate (6 din 11), în sistemul dublei piramide (pierzătorul a două jocuri este eliminat). Din faza şaisprezecimilor (32 de jucători rămaşi pe tablou),  șapte jocuri câştigate vor asigura accederea în faza următoare (7 din 13).

Participanţii se pot înscrie pe site-ul oficial al competiţiei, www.timisoaraopen.ro, până vineri, 9 noiembrie 2018, ora 11.30. Ţinuta obligatorie pentru participanţi este tricou polo, pantaloni şi pantofi negri.

Comentarii

comentarii