Acasă Sănătate Timișoara: Terapie prin artă pentru copii și adolescenți la Centrul de Sănătate...

Timișoara: Terapie prin artă pentru copii și adolescenți la Centrul de Sănătate Mintală

1232
DISTRIBUIȚI

Copii și tineri cu tulburări psihice din Timișoara beneficiază de ședințe de terapie prin artă, o metodă care utilizează procesele creative pentru a ameliora starea fizică, mentală și emoțională.

Terapia prin artă, fie că este vizual-plastică, fie că utilizează alte mijloace de expresie (cuvântul, sunetul, gestul etc.) deblochează procesele psihice, având o valoare psihodiagnostică. Utilizarea unor teste precum cele utilizate in terapia prin pictură/desen: arborele, omulețul, casa, familia etc. furnizează informații prețioase asupra personalității copilului și adolescentului.

Asociația Sfera Timișoarei organizează de două ori pe săptămână, în intervalul 25 iunie-25 octombrie 2018, ateliere de artă coordonate de un artist plastic local, Lorena Garoiu, împreună cu un psihoterapeut – Veronica Cebuc, un psihopedagog – Daniela Luca și un medic de specialitate – dr. Liliana Nussbaum, pentru copii și adolescenți la sediul Centrului de Sănătate Mintală Timișoara.

Asociația Sfera Timișoarei a demarat proiectul ART THERAPY, un proiect de intervenție culturală co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și de Primăria Timișoara.

 

Comentarii

comentarii