Acasă Actualitate Traficul pietonal peste Bega, în zona Uzinei de Apă, se va desfășura...

Traficul pietonal peste Bega, în zona Uzinei de Apă, se va desfășura pe o nouă pasarelă

DISTRIBUIȚI

Societatea Aquatim montează în aceste zile o nouă pasarelă pietonală peste Bega, în zona Uzinei de Apă, ne anunță Primăria Timișoara. De fapt, vorbim despre trecerea traficului pe această nouă structură metalică, una care va fi și sprijin pentru susținerea unei noi conducte magistrale de apă, care traversează Bega prin acel loc. Proiectul e parte a programului de modernizare a rețelelor de apă și canal din oraș, în valoare de aproximativ 31 de milioane de euro, cu fonduri europene.

Pasarela nouă e situată lângă alta care exista deja, dar care urma să fie afectată de lucrările efectuate de societatea de apă. Așa că s-a decis realizarea alteia noi, în cadrul proiectului de reabilitare a rețelelor de apă și canal. Lucrările sunt deja avansate și structura metalică deja instalată. Urmează realizarea treptelor, montarea grătarelor și balustradelor de protecție pentru accesul pietonal.

Despre vechea pasarelă nu s-a decis încă ce se va întâmpla. Posibil va fi și aceasta păstrată și va fi folosită pentru traficul de biciclete.

În fapt, noua pasarelă va fi și structură de susținere a traversării Begăi de o nouă conductă de alimentare cu apă, de mari dimensiuni, a orașului. Dacă se decidea folosirea vechii rute, acesta se afla sub vechea pasarelă, iar înlocuirea ei ar fi lăsat o bună parte din oraș fără apă pentru mai mult timp.

Comentarii

comentarii