Acasă Eveniment Trei persoane, reținute de procurorii DIICOT pentru că au introdus ilegal în...

Trei persoane, reținute de procurorii DIICOT pentru că au introdus ilegal în România sute de mii de comprimate de droguri de mare risc

DISTRIBUIȚI

droguri3 14420300Trei persoane din Arad au fost reţinute de procurorii DIICOT pentru trafic de droguri, după ce ar fi determinat un cetăţean străin să introducă în România peste 440.000 comprimate conţinând diazepam, alprazolam şi clonazepam (droguri de risc), care urmau să fie vândute către consumatori din ţara noastră. Reţinerile vin după ce, în luna februarie, a fost arestat un alt bărbat implicat în acest caz.

La data de 30.03.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Arad au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a 3 inculpați și măsura controlului judiciar față de un altul, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de instigare la trafic internaţional de droguri de risc,  trafic de droguri de risc și complicitate la trafic de droguri de risc.

Din materialul probator administrat în cauză a rezultat faptul că, aceștia, împreună cu un alt inculpat (arestat preventiv anterior în acest dosar) au determinat un făptuitor (cetățean străin) să introducă în România o cantitate de peste 440.000 comprimate conținând diazepam, alprazolam și clonazepam (droguri de risc), urmând  să fie comercializate pe teritoriul țării.

Inculpații au stabilit împreună modalitățile de  intermediere a tranzacțiilor, de plată, transport  precum și locul de depozitare  al drogurilor până la revânzare. 

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate în cursul zilei de ieri, au fost descoperite și ridicate mai multe comprimate din categoria drogurilor de risc (alprazolam), deţinute ilegal, în scopul comercializării, precum și alte mijloace de probă.

La aceeași dată, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Arad a dispus  arestarea preventivă a doi dintre inculpați și a arestul la domiciliu față de al treilea,  conform propunerii formulate de către  procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Arad.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiști din cadrul S.C.C.O. Arad. Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul I.P.J. Arad și jandarmilor  din I.J.J. Arad. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Comentarii

comentarii