Acasă Actualitate Trei saloane ale Clinicii de Mari Arși de la Timișoara vor fi...

Trei saloane ale Clinicii de Mari Arși de la Timișoara vor fi dotate cu aparatură până în toamna anului 2018

672
DISTRIBUIȚI

Secția de Mari Arși a Spitalului Județean Timișoara, realizată la Casa Austria, cu bani de la Consiliul Județean Timiș, va primi până în această toamnă și aparatura necesară. Cele trei saloane ale acestei secții stau de aproape doi ani de zile goale. Deși au fost realizate cu aproximativ 900.000 de euro de Consiliul Județean Timiș, saloanele nu sunt dotate cu aparatura necesară pentru a primi pacienți cu arsuri grave. După aproape doi ani se vede lumina de la capătul tunelului – cele trei saloane vor fi dotate până în toamna acestui an.

„La Centrul de Mari Arși se organizează licitație de către Ministerul Sănătății cu finanțare de la Banca Mondială. O parte din aparatura pe Terapie Intensivă a fost deja finalizată procedura și urmează să fie livrată către spital. S-a format o comisie din specialiști de chirurgie plastică și terapie intensivă care vor prelua aparatele primite prin această licitație, și pe măsură ce ele vor veni le vom prelua, astfel încât noi sperăm ca în toamna acestui an primele trei compartimente să devină funcționale”, a spus Marius Craina, managerul Spitalului Județean Timișoara.

La Clinica de Mari Arși au fost finalizate trei saloane din cinci, câte vor fi în total, în luna decembrie a anului 2016. CJ Timiș a alocat peste 2 milioane de lei și pentru realizarea celorlalte două saloane.

 

Comentarii

comentarii