Acasă Actualitate Turiștii români, așteptați, fără restricții, în Grecia, din 15 iunie

Turiștii români, așteptați, fără restricții, în Grecia, din 15 iunie

DISTRIBUIȚI

 Grecia a prezentat astăzi planul “Restart Tourism”, conform căruia, din 15 iunie, va permite accesul fără restricții turiştilor din ţări alese în baza “criteriilor epidemiologice”.

”Turiştii nu vor fi testaţi pentru coronavirus înainte de călătorie şi nici nu vor intra în carantină la sosire”, a precizat ministrul grec al Turismului, Harry Theoharis.

În cadrul programului citat, Grecia va permite accesul turistilor din următoarele state: România, Cipru, Israel, China, Japonia, Australia, Norvegia, Danemarca, Austria, Bulgaria, Serbia, Albania, Macedonia de Nord, Bosnia-Herţegovina, Croaţia, Polonia, Ungaria, Slovacia şi Cehia.

Peste 500 de plaje din Grecia au fost redeschise sâmbătă. Campingurile urmează să se deschidă de la 1 iunie, iar hotelurilor pot primi turiști din 15 iunie.

Grecia a înregistrat până în prezent 2.853 de cazuri de infectare cu Covid-19, la o populație de 11 milioane de locuitori. Dintre bolnavii infectați, aproape jumătate s-au vindecat, iar 168 de pacienți au pierdut lupta cu viața.

Comentarii

comentarii