Acasă Eveniment Un bărbat a murit în curtea unei clinici private, la câțiva metri...

Un bărbat a murit în curtea unei clinici private, la câțiva metri de spitalul din Lugoj. Nimeni nu l-a ajutat

840
DISTRIBUIȚI

Un barbat de 61 de ani a murit luni in curtea unei clinici private, aflata chiar la doi pasi de Spitalul Municipal Lugoj. Omul a intrat in curtea clinicii, cel mai probabil cu intentia sa ajunga la spital si asta pentru ca cele doua unitati sanitare au legatura intre ele.

Mai multi martori sustin ca dupa cativa pasi omul s-a prabusit si nu s-a mai ridicat de jos. Desi se afla in curtea unei clinici particulare in apropierea spitalului, barbatului nu i s-a acordat niciun ajutor specializat, astfel ca martorii, disperati, au inceput sa sune in stanga si-n dreapta. Se pare ca oamenii au fost refuzati, pe rand, de cei care erau capabili sa ii mai ofere barbatului o sansa, asa ca, intr-un final, cineva s-a gandit sa sune la 112.

Un echipaj de la salvare a ajuns in curtea spitalului si l-a gasit pe barbat intors pe o parte, fara ca cineva sa se fi incumetat sa ii faca un masaj cardiac, desi era clar ca omul a suferit un infarct. Medicul, asistenta si soferul l-au urcat pe barbatul inconstient in autospeciala si, cu ajutorul unui sofer si al unei asistente aflate in timpul liber, au inceput manevrele de resuscitare.

Din pacate, dupa zeci de minute de eforturi, cei cinci angajati de la Ambulanta au fost nevoiti sa declare decesul pacientului. Timpul scurs din momentul in care omul s-a prabusit si sosirea efectiva a echipajului de la salvare a fost prea mare si inima barbatului a cedat definitiv in conditiile in care nimeni nu s-a oferit sa il ajute.

Oamenii care au asistat la intreaga scena s-au declarat stupefiati de faptul ca nici cei din cadrul clinicii particulare si nici din spital nu au intervenit profesionist in incercarea de a-i salva viata omului, pana la sosirea ambulantei.

Din nefericire, cazul petrecut luni aduce in discutie, din nou, starea sistemului sanitar lugojean care in ciuda majorarilor salariale nu poate face mare lucru pentru omul de rand si simpli cetateni ajung sa moara cu zile, chiar la doi pasi de spital, fara ca cineva sa ii bage in seama.

Sursa: lugojinfo.ro

Comentarii

comentarii