Acasă Actualitate Un membru USR, fost candidat al partidului fondat de Monica Macovei, numit...

Un membru USR, fost candidat al partidului fondat de Monica Macovei, numit director la Unității de Achiziții Publice din subordinea Primăriei Timișoara

DISTRIBUIȚI

Fostul candidat la Primăria Timișoara din partea partidului M10, fondat de Monica Macovei, și actual membru USR, Adrian Borugă, în prezent contabil-șef la Teatrul Maghiar, este noul director al Unității de Achiziții Publice din subordinea Primăriei Timișoara.

Adrian Borugă a absolvit Academia Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu” Sibiu, specialitatea Financiar. În 2011, Borugă a demisionat din funcţia de șef birou la Servicul de Investigare a Fraudelor (Poliţia Economică) din cadrul I.P.J. Timiş, după ce funcţia de șef birou Financiar a fost desfiinţată.

El este ”specialistul” care se va ocupa de conducerea unui SRL înființat de Primăria Timișoara, care are ca scop realizarea centralizată a tuturor contractelor de furnizare de diferite bunuri pentru municipalitate și structurile din subordine.

Și nu oricum, ci pentru un salariu de 16.000 de lei brut.

Consilierii locali din opoziție au propus amendamente prin care indemnizația de 16.000 de lei brut să fie diminuată, dar amendamentele au fost respinse.

„Mi s-ar părea decent și cred că și îndestulător pentru o instituție nouă și care se hrănește exclusiv cu bani publici de la buget ca aceea remunerație lunară să coboare la 10.000 de lei brut, în jur de 2.000 de euro, acesta este amendamentul meu, care vine și într-un context de logică publică și de bun simt. În urmă cu o săptămână USR a atacat la CCR demersul PSD și PNL de mărire a salariilor primarilor, viceprimarilor, și mie mi se pare ca domnul pe care îl vom vota este tot asimilat cu o funcție publică, fiind exclusiv plătit tot din bani publici”, a spus, în cadrul ședinței de Consiliu Local, consilierul PSD Radu Țoancă.
Consilierii USR au votat însă salariul uriaș pentru colegul lor de partid.

Până acum Unitatea de Achiziții Publice din subordinea Primăriei Timișoara a lansat două licitații, una pentru papetărie, și una pentru produse de igienă. Niciuna dintre licitații nu a avut vreo finalitate concretă.

Comentarii

comentarii