Acasă Eveniment Un turc căra migranți cu automarfarul. Polițiștii din Lugoj l-au prins pe...

Un turc căra migranți cu automarfarul. Polițiștii din Lugoj l-au prins pe centura orașului

DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara efectuează cercetari pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranti, respectiv complicitate la trafic de migranţi, faţă de trei cetăţeni turci implicaţi în transportul unui grup de treizeci și șapte de cetăţeni străini care intenționau să iasă din România, ascunși într-un automarfar.

Aceştia intraseră legal în ţara noastră.

Soferul turc este cercetat în stare de arest preventiv, iar ceilalţi doi sunt cercetaţi în stare de libertate.

Acţiunea s-a derulat cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Lugoj.

Transportul a fost identificat în data de 29.08.2023, în jurul orei 02.40, de către poliţiştii din cadrul Poliției Municipiului Lugoj, care au oprit în trafic, pe centura orașului, un automarfar înmatriculat în Turcia, condus de un cetățean turc.

Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, sticlă pe ruta Turcia – Austria. În urma controlului efectuat au fost depistați, ascunși în interiorul mijlocului de transport, un număr de treizeci și șapte cetățeni străini.

Pentru clarificarea situației juridice a migranților s-a luat măsura conducerii mijlocului de transport și a persoanelor la sediul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara pentru continuarea cercetărilor.

În cadrul verificărilor s-a stabilit faptul că aceştia sunt cetăţeni din Banghladesh, Pakistan și India, cu vârste cuprinse între 20și 45 de ani, care au intrat legal în ţara noastră în baza documentelor personale și a unor vize de muncă. Aceștia au declarat că s-au urcat în mijlocul de transport marfă pentru a se deplasa spre frontiera cu Ungaria.

Extinzând cercetările în cauză, a fost oprit în trafic, tot pe centura Municipiului Lugoj, un autoturism marca BMW înmatriculat în Austria, în care se aflau doi cetățeni turci. Existând suspiciuni că pot fi implicați în traficul de migranți, aceştia au fost conduși la sediul ITPF Timișoara pentru cercetări. În urma verificărilor s-a stabilit că cei doi bărbaţi aveau rolul de antemergător.

În cauză, se efectuează cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș privind săvârşirea infracţiunii de  de trafic de migranți faţă de cetăţeanul turc, șoferul automarfarului, pentru care judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiș, a dispus măsura arestului preventiv pentru o perioada de 30 de zile. Totodată cei doi cetățeni turci care aveau rolul de antemergător sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la trafic de migranți – a explicat agent șef principal de poliţie, Mihaela Leș

 

Comentarii

comentarii