Acasă Actualitate Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad prezentă în Clasamentul Universităților Românești 2022

Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad prezentă în Clasamentul Universităților Românești 2022

DISTRIBUIȚI

Asociația AD Astra a dat publicității clasamentul universităților din România. Din cele 97 de universități publice și private din România, doar 31 apar în Metarankingul Universitar 2022. Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad ocupă poziția 14.

Pe aceeași poziție s-au clasat: Universitatea de Științe Agricole și  Medicină Veterinară București,  Universitatea din Pitești, Universitatea Titu Maiorescu, Universitatea, Valahia din Târgoviște, Universitatea Maghiară Sapientia din Transilvania, Universitatea Tehnică de Construcții București.

Primele trei universități din țară sunt: Universitatea Babeș Bolyai Cluj Napoca, Universitatea din București și Universitatea Politehnică din București.

„Faptul că suntem prezenți în acest clasament ne bucură și ne obligă să muncim mult pentru a ne situa pe o poziție superioară. Unul din principalele criterii luate în calcul a fost prezența în metarankingurile internaționale. Este foarte importantă vizibilitatea în mediul academic internațional și ceea ce îți aduce cea mai mare vizibilitate este activitatea de cercetare. Vom susține în continuare munca echipelor de cercetători pentru că rezultatele lor pot propulsa universitatea noastră mai sus, în clasamentele universitare internaționale”, a declarat rectorul UAV, Ramona Lile.

 

Comentarii

comentarii