Acasă Actualitate Vasile Cepoi, noul ministru al Sănătăţii: „La începutul lunii iunie, vreau să...

Vasile Cepoi, noul ministru al Sănătăţii: „La începutul lunii iunie, vreau să prezint guvernului noua formă a Legii Sănătăţii”

DISTRIBUIȚI

„Îmi propun să continuu reforma în Sănătate şi o serie de proiecte începute în Ministerul Sănătăţii”, a declarat, marţi, 8 mai, noul ministrul al Sănătăţii, Vasile Cepoi, cu ocazia ceremoniei de predare-primire a mandatului.

Cepoi doreşte ca, în perioada scurtă de mandat pe care o are la dispoziţie, să finalizeze elaborarea Legii Sănătăţii, obiectiv pentru care a şi preluat anul trecut funcţia de secretar de stat.

„Vreau ca la începutul lunii iunie să prezint guvernului noua formă a Legii Sănătăţii, pentru ca, la sfârşitul lunii, să putem lansa în dezbatere publică forma scrisă a acestui proiect. Vom duce mai departe colaborarea cu toţi cei interesaţi de acest proiect, fie că este vorba despre societatea civilă, fie că discutăm despre profesioniştii din sistem”, a declarat Cepoi.

De asemenea, un alt obiectiv important îl va reprezenta continuarea activităţilor de prevenţie. În acest sens, echipa Ministerului Sănătăţii îşi propune demararea, la începutul lunii iulie, a Programului de depistare a cancerului de col uterin. Asigurarea în spitale a medicamentelor ieftine, pentru care producătorii şi distribuitorii nu mai prezintă interes comercial şi nu le mai furnizează în sistem, va reprezenta o prioritate urgentă a ministrului Sănătăţii.

Comentarii

comentarii