Acasă Actualitate “Voi fi nevoit să le sparg birourile!”

“Voi fi nevoit să le sparg birourile!”

DISTRIBUIȚI

Trei directori şi-au luat concediu medical, imediat ce noul manager Andrei Marin şi-a recâştigat funcţia, la Spitalul “Louis Ţurcanu”
“Mi-am reluat funcţia de manager într-un mod firesc şi civilizat, fără certuri. Ministerul Sănătăţii a fost operativ şi a emis ordinele imediat. Nu au fost divergenţe. Nicio persoană nu s-a manifestat violent. A fost o atitudine civilizată din partea tuturor”, a spus Andrei Marin, noul (şi vechiul) manager al Spitalului de Copii “Louis Ţurcanu” Timişoara. Prima măsură luată de directorul Andrei Marin este realizarea unui audit pentru a se şti cu exactitate datoria spitalului, fiindcă se vehiculează datorii de ordinul  milioanelor de lei noi.

Spitalul are datorii foarte mari

“Datoriile sunt foarte mari la Spitalul “Louis Ţurcanu”. Luni, mi se va prezenta o situaţie. Şi auditul îmi va face o verificare exactă, să vad cât este deficitul la preluarea mandatului meu. Să ştiu de unde plec. Deci de luni, 13 iulie, va fi pregătit şi auditul să facă un raport al datoriilor spitalului”, a spus Marin. Chestiunea este că trei directori deja şi-au luat concediu medical din prima zi când Marin şi-a reluat funcţia de manager. Este vorba de directorul administrativ, medical şi de resurse umane. Problema mai gravă este faptul că documente importante se află în sertarele lor încuiate şi managerul nu poate ajunge la ele. “Voi fi nevoit să le sparg birourile, să fac inventarul, însoţit de o comisie şi să obţin registrele respective”, a spus Marin.   

“Eu aş vrea să intrăm în normalitate!”

Andrei Marin şi-a recâştigat postul printr-o decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României, la sfârşitul lunii iunie 2009, după ce a fost suspendat din funcţie printr-un ordin al Ministerului Sănătăţii (MS) , în 2008, considerat de manager a fi fost ilegal.
Amintim că, printr-un ordin al MS, din decembrie 2006, Andrei Marin a fost numit în funcţia de manager al Spitalului “Louis Ţurcanu”. Lucrurile au mers bine până în luna mai 2008, când, tot printr-un ordin al MS, Marin a fost revocat din funcţia de manager. “Întrucât am considerat că ordinul de revocare a fost ilegal, l-am contestat la instanţa de contencios administrativ competentă, solicitând atât anularea în totalitate a acestuia, cât şi suspendarea executării ordinului, până la soluţionarea definitivă şi irevocabilă a acţiunii în anulare a ordinului, în conformitate cu legea”, a precizat Marin. Procesul s-a desfăşurat mai întâi la Curtea de Apel Timişoara, apoi, la Oradea. Astfel, prin Decizia din 30 iunie 2009 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, irevocabilă, s-a admis cererea de suspendare a executării Ordinului nr. 891, din 2008, al Ministerului Sănătăţii. Acum, funcţia de manager al Spitalului “Louis Ţurcanu” Timişoara a trebuit să-i revină lui Marin, deşi era ocupată de un director interimar. “Pentru toate aceste considerente, raportat la dispozitivul Decizei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, vă anunţ că, începând cu data de 3 iulie 2009, mă voi prezenta la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Louis Ţurcanu” Timişoara, în vederea reluării activităţii şi exercitării atribuţiilor de serviciu aferente funcţiei de manager de spital”, se arată în adresa trimisă de către Andrei Marin fostei conduceri a spitalului. “Eu aş vrea să intrăm în normalitate. Pe mine mă interesează să meargă bine spitalul, să nu mă cert cu nimeni şi să facem treabă bună împreună”, a spus Andrei Marin.

Comentarii

comentarii