Acasă Actualitate “Vom încerca să scoatem de pe piaţă casele de schimb care înşală...

“Vom încerca să scoatem de pe piaţă casele de schimb care înşală cetăţenii”

DISTRIBUIȚI

Juristul Cristian Anton a venit cu gânduri mari la OPC Timiş
altNoul director al Oficiului Pentru Protecţia Consumatorului Timiş, Cristian Anton, şi-a fixat priorităţile. La doar o săptămână după ce a fost numit oficial şef la OPC, Anton iese la atac şi le declară război deschis caselor de schimb care înşeală timişorenii neatenţi. “Oamenii sunt pur şi simplu înşelaţi la schimbul valutar. Sunt case de schimb în Timişoara care nu reprezintă deloc un serviciu bun şi util. Vom încerca să scoatem de pe piaţă casele de schimb care înşeală cetăţenii, la limita legii. Omul nu este informat corect, iar codul civil şi cel comercial prevăd sancţiuni pentru astfel de cazuri”.

Gata cu cursurile de schimb multiple!

Consilierul local PSD Cristian Anton a devenit celebru după ce un poliţist comunitar i-a dat în faţă cu spray lacrimogen, într-o situaţie încâlcită.
Comunitarul a primit o sancţiune salarială şi şeful lui a fost nevoit să-şi ceară public scuze. Acum, Anton a ajuns director la OPC şi va lăsa liber postul de consilier local, care va fi ocupat de Romaniţa Jumanca. “A fost nevoie de sprijin politic, dar a fost şi un concurs, un plan managerial şi cel mai bun a câştigat. Nu am  venit să dau afară pe nimeni, dar vreau să schimb imaginea OPC.
Programul oficiului pe care îl conduc se va prelungi până la ora 22, iar după această oră, mesajele cetăţenilor vor fi înregistrate telefonic”, a spus Anton.
Chiar dacă are doar două maşini la dispoziţie şi 11 inspectori momentan, deşi organigrama instituţiei cuprinde 27 de posturi, Anton crede că se va descurca. Prioritare vor fi reclamaţiile, dar vor exista şi controale inopinate, unde se ştie că există probleme.
Cele mai multe reclamaţii ale timişorenilor vizează casele de schimb valutar care afişează două cursuri. Acestea îi păcălesc de obicei pe oamenii grăbiţi, pe navetişti sau pe cei foarte slab informaţi.
“Ei se folosesc de cursul de schimb ca de o reclamă pusă tendenţios doar pentru a înşela. Nu vom mai permite astfel de practici, la Timişoara”, spune Anton. Jurist de meserie, Cristian Anton i-a luat locul în funcţie liberalei Oana Jichici, fostul director la OPC Timiş.

Comentarii

comentarii