Acasă Actualitate Zece ventilatoare au ajuns la Spitalul „Victor Babeș”. Cele 15 paturi ATI,...

Zece ventilatoare au ajuns la Spitalul „Victor Babeș”. Cele 15 paturi ATI, încă nu

641
DISTRIBUIȚI

Primarul Nicolae Robu a anunțat, pe pagina sa de Facebook că au ajuns la Spitalul „Victor Babeș” cele 10 ventilatoare pentru care Consiliul Local Timișoara a alocat bani, printr-o hotărâre din data de 27 martie. Prin rectificarea făcută atunci, s-au luat banii alocați inițial construcțiilor de fântâni. Din aceleași fonduri, aproximativ 13 milioane de lei, trebuie achiziționat și un container cu 15 paturi ATI, care încă nu au ajuns.

Edilul spune că Timișoara este primul oraș din România în care au ajuns ventilatoare. „Cererea de astfel de aparate a devenit așa de mare, încât, chiar având bani, a devenit aproape imposibil de găsit furnizori care să facă livrarea în timp util. (…) Ei bine, Primăria Timișoara și spitalul său, Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” s-au mișcat repede și astfel s-a ajuns ca aici să sosească primele ventilatoare la nivel național. Ele sunt dintre cele mai performante care există în lume și pot fi folosite atât fix, în asociere cu paturi ATI sau pe lângă paturi obișnuite, cât și movibil, în asociere cu paturi mobile, în timpul transportului bolnavilor!”, scrie, pe Facebook, Robu.

Pentru aceste ventilatoare, Spitalul „Victor Babeș” a plătit aproximativ 1,1 milioane de lei, bani proveniți de la Primăria Timișoara prin HCL-ul amintit.

În privința containerului cu paturi ATI, primarul a spus, în conferința de presă de marți, 28 aprilie: „Se lucrează și pentru acelea. Nu vă pot spune mai multe, am și eu obligațiile mele. Când va fi cazul, o voi face”.

Comentarii

comentarii