Acasă Economic Ziua Contabilului Român, ediția a XVII-a, pe 13 iulie. Centenar pentru CECCAR

Ziua Contabilului Român, ediția a XVII-a, pe 13 iulie. Centenar pentru CECCAR

807
DISTRIBUIȚI

Pe 13 iulie 2021, Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) organizează cea de-a XVII-a ediție a Zilei Naționale a Cotabilului Român. De altfel, în acest an, profesia de contabil împlinește 100 de ani de când a fost reglementată în România.

Mai exact, în 2021 se împlinește un secol de la momentul la care a fost înființat, prin Decret Regal semnat de Regele Ferdinand I, organismul profesional CECCAR, numit inițial Corpul de Contabili Autorizați și Experți Contabili, în legea promovată de Grigore Trancu-Iași – ministrul muncii și ocrotirilor sociale la acea vreme.

„Centenarul profesiei contabile reglementate în România va fi marcat prin manifestările ocazionate de Ziua Națională a Contabilului Român, eveniment desfășurat la nivel național, în toate județele țării și în Municipiul București sub sloganul «Tradiție pentru viitor. Evoluăm împreună». Discuțiile vor evoca momente și personalități de seamă din trecutul organismului profesional, al economiei românești”, transmit reprezentanții CECCAR.

În cadrul evenimentelor pregătite va fi evidențiat rolul esențial al profesiei și al profesioniștilor care o practică în economia național. Vor fi invitați reprezentanți ai instituțiilor și autorităților de reglementare, dar și ai mediului de afaceri. Cu această ocazie, vor fi prezentate Topul național și Topul local al membrilor CECCAR.

„Sunt apreciate, astfel, performanțele societăților de expertiză contabilă și de contabilitate, precum și ale experților contabili și contabililor autorizați care își desfășoară activitatea individual, aportul acestora la dezvoltarea profesiei și al mediului antreprenorial, în interes public”, mai explică reprezentanții CECCAR în legătură cu aceste topuri.

Comentarii

comentarii