Acasă Actualitate Ziua Culturii Naționale la Dudeștii Noi

Ziua Culturii Naționale la Dudeștii Noi

79
DISTRIBUIȚI

Geo Galetaru și Victor Enache, au fost prezenți vineri, 15 ianuarie 2021. la Biblioteca din Dudeștii Noi pentru un generos act de donație. Geo Galetaru a donat bibliotecii ultimul număr din revista „Sintagme literare” și Almanahul „Sintagme literare” 2021, editate și tipărite cu sprijinul Consiliului Local din Dudeștii Noi.

Poetul Victor Enache, președintele societății culturale armane „Cârlibana” și redactorul-șef la revistei „Chicuta dddi harauă”, a donat bibliotecii din localitatea natală un set de volume, câteva dintre acestea fiind reeditări ale unor lucrări apărute în perioada interbelica, cum ar fi: George Catană – „Din lumea Poveștilor – Povești poporale din Banat”, 1924; Pr. Ghe. Cotoșman, „Dușmanul Banatului – Concubinajul” – 1936; Pr. Ghe. Cotoșman – „Bănățenii și Episcopia Timișorii”, 1938; Nicolae Tomiciu – „Poiana Fetei – Nuvele istorice din trecutul Banatului”, 1941; Prof. Atanasie Popa – „Mănăstirea Săraca”- monografie,1943.

De asemenea, au fost donate două volume apărute în legătura cu centenarul Unirii: „Trecerea la frații desrobitori 1916-1918 – crestomație” și „Granița Banatului 1918-2018”, dar și „Antologia tinerelor talente din Euroregiunea DKMT 2003-2018” (cuprinzând materiale semnate de elevii români din Ungaria și Serbia, apărute vreme de 15 ani în revistele „Agora” și „Licurici”).

Toate cărțile donate de Asociația „Cârlibana” au fost cofinanțate de Consiliul Județean Timiș, prin amabilitatea și diligentele doamnei prof. Romanița Jumanca (președinta Comisiei de Cultură), a dlui inspector de specialitate I A. Adrian Negoiță și a dnei dr. Adela Popa, șef Serviciu Cultură, Învățământ, Minorități, Sport și Culte din cadrul C.J. Timiș.

Comentarii

comentarii