Acasă Actualitate Ziua Europeană a Păsărilor la Timişoara

Ziua Europeană a Păsărilor la Timişoara

DISTRIBUIȚI

24 mai este Ziua Europeană a Păsărilor. Această zi a fost marcată şi la Timişoara. Şi cum putea fi marcată mai bine această zi decât cu o carte despre… păsări. Şi nu orice fel de păsări, ci păsări care trăiesc chiar în Timişoara. Cu prilejul acestei zile în Parcul Central au fost prezenţi cei de la Direcţia de Mediu din Primăria Timişoara împreună cu unul din autorii cărţii „Timişoara şi păsările ei”, Lucian Pârvulescu, asistent universitar doctorand în Biologie, Universitatea de Vest Timişoara. Aceştia au fost întâmpinaţi în parc de elevi ai şcolilor timişorene care au primit câte un exemplar din această carte cu o prezentare deosebită şi poze calitative  plăcute ochiului.
Şi pentru că a venit vorba de ochi, la eveniment au fost prezenţi şi elevi care nu stau aşa bine cu vederea de la Liceul Teoretic Iris, care deşi poate văd doar parţial, aud trilurile unora dintre aceste păsări şi îndrăgesc natura.
„Timişoara a fost şi a rămas în parte oraşul parcurilor, calitate pe care va trebui să ştie a o păstra nu numai pentru azi ci şi ca dar oferit mâine copiilor săi în măsura în care oamenii cetăţii vor fi ştiind să gospodărească spre mai bine singura şi această atât de importantă începătură de aer primenit necesar existenţei noastre, plămânul verde al urbei”, scrie în introducerea cărţii unul din autorii acestei lucrări – Dan Stănescu, conferenţiar universitar doctor în Biologie la Universitatea de Vest Timişoara.
Iar copiii ştiu să se bucure de verdele parcurilor şi de păsările care trăiesc în Timişoara. Cei doi autori le-au făcut cunoscute speciile şi înfăţişarea înaripatelor din oraşul de pe malul Begăi.

Comentarii

comentarii