Acasă Actualitate Ziua Regalităţii 2019 și Agronomiada, la USAMVB Timișoara

Ziua Regalităţii 2019 și Agronomiada, la USAMVB Timișoara

1117
DISTRIBUIȚI

Și în acest an, vineri 10 mai, de la ora 10.00, Ziua Regalităţii va fi marcată la Timișoara, în același timp cu o mare competiție interenațională intitulată Agronomiada 2019, la USAMVB Regele Mihai I al României.

Agronomiada 2019 este cel mai vechi concurs profesional, științific și sportiv dintre universitățile din România și Republica Moldova. Anul acesta la ediția XXXI participă un număr de peste 220 de studenți   din universitățile de profil din Timișoara, București, Cluj-Napoca, Iași, facultățile de Agronomie și Horticultură din Craiova și în premieră anul acesta Universitatea Agrară de Stat din Chișinău – Republica Moldova.

În cadrul concursului Agronomiada 2019, studenții vor concura la 25 de discipline din curricula specializărilor de agricultură, ingineria mediului, cadastru, horticultură, peisagistică, silvicultură, management și turism rural, zootehnie, ingineria produselor alimentare și medicină veterinară. De asemenea, vor fi și 4 probe sportive: fotbal, volei pe nisip, dans sportiv și pescuit.

Deschiderea evenimentului va avea loc vineri, 10 mai 2019, ora 10, în Aula Magna ,,Iulian Drăcea” a U.S.A.M.V.B. Timișoara.

Tot în cadrul evenimentului, profesorul Ioan Hațegan va susține o prelegere având ca temă importanța Zilei Regalității pentru România. Studenții și cadrele didactice ale U.S.A.M.V.B.T. vor participa la un ”cross” care se va desfășura în campusul universitar.

Data de 10 Mai este zi de sărbătoare naţională de peste 80 de ani. “Lumea de mâine nu poate exista fără morală, fără credinţă, fără memorie”, spunea Majestatea Sa Regele Mihai al României! Amintim că aceasta este Ziua naţională a României timp de 8 decenii şi ziua Dinastiei de Hohenzollern. Ea a rămas până în zilele noastre prilej de sărbătoare pentru Casa Regală şi pentru toţi susţinătorii monarhiei. Legea privind instituirea acestei sărbători este o recunoaştere a faptului că ea face parte neîndoielnic din destinul României.

Manifestarea are loc datorită unor sponsori sufletiști și generoși.

„Avem trei ani de când sprijinim organizarea Zilei regalității. USAMVB are o excelentă bază sportivă. Această importantă manifestare îi unește pe tinerii studioși prin sport, iar un student sau elev care face sport și învață bine atunci va ieși un foarte bun specialist în agricultură. Emiliana are investiții masive făcute în tehnologii și noi suntem cei mai buni și datorită calităților superioare ale inginerilor care lucrează la noi. Ei au vârste cuprinse între 30 -36 ani și au absolvit USAMVB Timișoara. Cu acest prilej, noi mulțumim USAMVB că pregătește tineri capabili să aducă performanță în agricultură acolo unde sunt. Nu poți să faci performanță cu angajați mediocri. USAMVB pregătește ingineri agronomi foarte buni și astfel ajungi la succes”, a declarat Sebastiano Stoppa, directorul administrativ Emiliana West Rom Dudeștii Vechi Timiș.

Activităţile vor avea loc în campusul universitar care dispune de un complex sportiv modern de nivel european, o adevărată “oază de sănătate”, desfăşurat pe 8.000 mp (sala de sport, sală de kinetoterapie, vestiare, două terenuri de minifotbal cu iarbă sintetică recent refăcute cu nocturnă, două terenuri tenis de câmp iarbă sintetică cu nocturnă, două terenuri tenis de câmp pe zgură cu nocturnă, un teren de baschet pe suprafaţă sintetică, un teren de volei pe nisip).

Amintim că, în 30 iulie 1945, Regele Mihai I al României promulga Legea 617 privind înfiinţarea Facultăţii de Agronomie, în cadrul Politehnicii din Timişoara. După aproape 70 de ani, în 30 mai 2013, în prezenţa ASR Principele Radu, a oficialităţilor şi a membrilor comunităţii academice, a avut loc loc ceremonia privind modificarea denumirii instituţiei academice în USAMVB Regele Mihai I al României din Timișoara.
Astfel, mesajul Majestății Sale rămâne valabil și astăzi și oricând:
“Nu văd România de astăzi ca pe o moştenire de la părinţii noştri, ci ca pe o ţară pe care am luat-o cu împrumut de la copiii noştri.” – Regele Mihai al Romaniei.

 

Comentarii

comentarii