safari 750x100

  • Scris de Sorin Trocan

Violența în mediul online, în dezbatere la UAV

24.06.2017 uav dezbatereLa sfârșitul săptămânii, Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad a găzduit dezbaterea „Preveting Cyberbullying”, organizată în cadrul celei de la II-a ediții a proiectului „Positive Youth Development”, finanțat de Centrul Municipal de Cultură Arad.

Citește mai departe

  • Scris de Gheorghe Miron

Când ne plimbăm prin Timişoara, o privire aruncată în sus, poate face diferenţa dintre lumea asta şi cea de dincolo?

atentie cade tencuialaTimişorenii care locuiesc în cele 14.000 de clădiri istorice degradate în cele șase cartiere Iosefin, Elisabetin, Fabric, Fratelia, Mehala și Freidorf  au fost convocaţi la un nou atelierul de informare intitulat „Reabilitarea Clădirilor Istorice”, joi 22 iunie, seara, la Casa cu “Ax de Fier”.

Citește mai departe

  • Scris de Liza Kratochwill

Un specialist, atestat de Ministerul Culturii, avertizează asupra problemei depopulării centrului Timișoarei

Fotografie2780Atelierul de informare de la „Casa cu Ax de fier” – petrecut ieri, de la ora 17.00, în clădirea Brătianu din Piaţa I.C. Brătianu Nr.1 de lângă Biserica Lutherană a Timişoarei, a captat atenţia a circa 20 de persoane, din nefericire puţini preocupaţi de o problemă atât de actuală şi de spinoasă.

Citește mai departe

  • Scris de Gheorghe Miron

Sinodul Mitropolitan 2017, la Mitropolia Banatului Timişoara

MitropolitulLa Mitropolia Banatului din Timișoara, a avut loc ședința de lucru a Sinodului Mitropolitan 2017, joi 22 iunie, la care au participat ÎPSS Ioan, arhiepiscopul Timișoarei și mitropolitul Banatului, Înaltpreasfinţitul părinte Timotei, arhiepiscopul Aradului, Preasfințitul părinte Lucian, episcopul Caransebeșului și Preasfințitul părinte Paisie Lugojanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei.

Citește mai departe

  • Scris de Ziua de Vest

Adevăruri ”incomode” despre daci: Unelte sofisticate si complexul de cetati din Muntii Orastiei

SARMIZEGETUSA 2Considerati de catre unii istorici occidentali drept un popor barbar, dacii aveau un nivel de dezvoltare avansat: unelte din fier, unele realizate de mesteri cunoscuti ai timpului, constructii fortificate realizate cu sprijinul unor mester greci sau romani. De asemenea, sistemul de aparare era bine pus la punct, iar dacii aveau un calendar propriu.

Citește mai departe