Acasă Actualitate Comuna Giroc are bugetul aprobat pe 2024

Comuna Giroc are bugetul aprobat pe 2024

DISTRIBUIȚI

Comuna Giroc are bugetul pe 2024. Astfel, în ședința Consiliului Local Giroc, în prezența viceprimarului Dan Vîrtosu, cu funcție de primar, din 6 februarie, bugetul de venituri proprii și subvenții pe 2024 a primit avizul favorabil de la toate comisiile de specialitate din cadrul CLG.

De aproape 84 de milioane de lei, bugetul pe anul 2024 al comunei Giroc este comparabil cu cel al unui oraș. Comuna a cunoscut o explozie demografică în ultimii ani, ajungând în prezent la circa 23 de mii de locuitori.

62,26 milioane de lei sunt alocați secțiunii de funcționare, iar 21,45 de milioane, secțiunii de dezvoltare, aici fiind incluse și sumele nerambursabile atrase prin PNRR pentru acest an.

Mai puțin de o zecime din veniturile bugetului pe 2024 al comunei Giroc provin din taxe și impozite aplicate direct persoanelor fizice.

Cea mai mare contribuție o au cotele defalcate din impozitul pe venit (36,6 milioane de lei), sumele defalcate din TVA (9,6 milioane) și, respectiv, impozitul pe clădirile deținute de persoanele juridice (9 milioane).

La secțiunea venituri pentru încălzirea locuinței, nu au venit sumele încă de la Consiliul Județean și vor fi alocate pentru bugetul participativ. Anul trecut au fost în jur de 400.000 lei, dar anul acesta vor fi mai mari, de 600.000 – 700.000 lei.

La cheltuielile pe secțiunea de funcționare, primăria nu poate face angajări de personal până în iunie – iulie. Totuși, aceste posturi există în organigramă și trebuie bugetate, inclusiv posturile pentru medici.

Comentarii

comentarii