Acasă National Falcă: Ponta a intrat în politică după ce a fost eliminat din...

Falcă: Ponta a intrat în politică după ce a fost eliminat din servicii pentru integrarea în NATO

DISTRIBUIȚI

Şeful PDL Arad, Gheorghe Falcă, spune că pentru Victor Ponta “a apărut oportunitatea de a intra în politică” după ce “a fost eliminat din structurile de securitate” în perioada când “serviciile române de informaţii au fost curăţate de lucrătorii educaţi în spiritul rusesc”, pentru integrarea în NATO.

Preşedintele PDL Arad, Gheorghe Falcă, a declarat marţi că Victor Ponta a intrat în politică după ce a fost “eliminat” din structurile de securitate, înainte de integrarea României în NATO. “Anii 2001-2002 au fost anii în care serviciile române de informaţii au fost curăţate de lucrătorii educaţi în spiritul rusesc, ca şi condiţie obligatorie pentru integrarea României în NATO. Atunci a apărut oportunitatea domnului Ponta de a intra în politică, fiind eliminat din structurile de securitate”, a spus Falcă. Liderul ACL a adăugat că, în urma activităţii sale în SIE, Ponta nu ar fi agreat pe plan internaţional. “De activitatea domnului Ponta în cadrul SIE cred că se ştie foarte bine atât la Washington, cât şi la Moscova, iar din acest motiv el nu este prea agreat pe plan internaţional”, a declarat Falcă. El a spus că astăzi românii îşi pot da seama “de ce Victor Ponta este dependent de Dan Voiculescu, un om al Securităţii comuniste şi cu legături în afacerile serviciilor din anii 1990”. “Ponta este dependent de trecutul său, trecut şantajabil de anumite persoane. Acum ne mai dăm seama de ce a reacţionat cu blândeţe faţă de Lukoil, companie care se pare că a prejudiciat statul cu 230 de milioane de euro. Ne dăm seama de ce Klaus Iohannis este atacat de Ponta şi de Firea cu munciuni, pentru că acest om, Victor Ponta, este omul format pentru destabilizare, este omul minciunii, care vinde tot pentru propriile interese”, a spus Falcă.
Marţi dimineaţă, la Iaşi, unde a participat la slujba de Sfânta Parascheva, premierul Victor Ponta a avut prima reacţie la declaraţiile lui Traian Băsescu, spunând că sunt ”numai minciuni” şi că preşedintele este ”extrem de tulburat şi frământat” şi că ”România nu mai trebuie să depindă de tulburările unei persoane”. Premierul a mai spus că din 1995, când a terminat Facultatea de Drept, a respectat legile de fiecare dată şi şi-a servit ţara şi va face acest lucru în continuare. ”În ce mă priveşte vă spun foarte clar şi foarte sigur că după ce am terminat Facultatea de Drept, în anul 1995, şi până azi sunt 20 de ani, de fiecare dată am respectat legile ţării, mi-am servit ţara ca magistrat, ca deputat, ca ministru şi voi face la fel ca preşedinte al României”, a afirmat Victor Ponta.
El a mai susţinut că Traian Băsescu se exprimă ”într-un mod total inacceptabil pentru un preşedinte”, folosind această funcţie şi instituţiile pentru a o susţine pe Elena Udrea. Întrebat dacă este ceva adevărat din ceea ce a afirmat luni seară preşedintele Băsescu, premierul a afirmat: ”Nu, sunt numai minciuni”. Întrebat, de asemenea, de ce s-a referit Traian Băsescu la perioada 1997-2001, premierul a răspuns: “Nu ştiu, asta trebuie să-l întrebaţi pe dânsul”.

Comentarii

comentarii