Acasă Administraţie Firma care lucrează de 11 ani la PUG-ul Timișoarei a primit, până...

Firma care lucrează de 11 ani la PUG-ul Timișoarei a primit, până la urmă, și contractul proiectarea regenerării urbane din Traian

DISTRIBUIȚI

Firma Planwerk Arhitectura și Urbanism, care lucrează încă de pe vremea primarului Ciuhandu la PUG-ul Timișoarei, a câștigat un nou contract la o licitație a primăriei. Este vorba despre proiectarea regenerării urbane din Piața Traian, un contract de aproape 1,3 milioane de lei, fără TVA. Asociată pentru realizarea acestor servicii este Prodeco Arhitectura și Inginerie. Inițial, anunțul câștigătorilor trebuia făcut la finalul lui ianuarie, însă a existat o contestație, între timp respinsă de CNSCC pentru că nu a fost depusă cauțiunea necesară.

În total, au fost două oferte depuse, prima fiind cea a asocierii câștigătoare, iar cealaltă a asocierii Fabrica de Proiecte S.R.L., SC Cadro Landscape Studio S.R.L. și SC Atelier Lile S.R.L. Liderul acestei asocierii a fost și cel care a depus contestația respinsă până la urmă de CNSC, în baza art. 61^1 din Legea 101/2016, adică pentru că nu a fost plătită cauțiunea corespunzătoare.

Astfel, în urma respingerii contestației primăria va semna contractul cu firma care se ocupă și de PUG. De altfel, la acel contract de 1,9 milioane de lei este asociată și Vitamin Arhitects, firma înființată de Rudolf Graef, actualul consilier personal al primarului Dominic Fritz. Concret, serviciile de proiectare și asistență tehnică din partea proiectantului în vederea realizării și implementării obiectivului de investiție „Regenerare urbană-Zona Piața Traian” au o valoare de 1.279.663 lei fără TVA. Finanțarea pentru execuția proiectului de revitalizare a zonei Traian se va face, potrivit reprezentanților primăriei, cu fonduri europene.

„Obiectivul final este transformarea radicală a zonei Traian, pe care Primăria Municipiului Timișoara o propune ca un loc de recreere și relaxare pentru cetățeni, cu mai multe scuaruri, spații publice, culturale, verzi, pietonale și pentru biciclete. Patru piețe și 12 străzi din zona Traian vor intra într-un amplu proces de reabilitare, care este centrat pe nevoile timișoreanului legate de spațiu de relaxare și petrecerea timpului liber, spațiu verde, deplasare pietonală și velo. Astfel, vor apărea noi spații pietonale, o rețea de piste pentru biciclete, extinderi de zone verzi, refacerea unui fost parc, care acum este asfaltat, accesibilizarea întregului spațiu pentru persoane cu mobilitate redusă (persoane cu dizabilități, persoane în vârstă, copii).

Ca noutate, în procesul de atribuire a contractului de proiectare, au primit puncte suplimentare echipele care au arhitecți sau peisagiști care au obținut un premiu sau mențiune în cadrul unui concurs la nivel național sau internațional pentru un concept de amenajare a unei zone urbane publice sau private”, transmit reprezentanții primăriei.

Comentarii

comentarii