Acasă Administraţie Noul corp al Spitalului de Copii Timișoara ar urma să devină funcțional...

Noul corp al Spitalului de Copii Timișoara ar urma să devină funcțional în 2024. A fost semnat ultimul contract

DISTRIBUIȚI

Noul corp al Spitalului de Copii „Louis Țurcanu” Timișoara ar putea fi finalizat de abia în 2024. Miercuri, 2 iunie 2022, reprezentanții primăriei spun că a fost semnat și ultimul contract pentru lucrări, unul de aproape 6 milioane de lei, prin care ar urma să fie îmbunătățite condițiile pe trei secții ale spitalului. Acestea ar trebui să dureze cinci luni.

„Copiii care sunt tratați la Spitalul „Louis Țurcanu” din Timișoara vor beneficia de condiții mult îmbunătățite în secțiile de chirurgie, neonatologie – prematuri, precum și laboratorul de pneumoftiziologie. Primarul Dominic Fritz a semnat contractul pentru lucrările suplimentare necesare pentru finalizarea Corpului B al spitalului în care aceste secții vor funcționa. Datorită duratei lungi pentru realizare investiției, proiectul tehnic inițial a fost reactualizat pentru conformitate cu reglementările și tehnologiile care au apărut între timp. Lucrările suplimentare sunt necesare pentru a putea finaliza și pune în funcțiune, până în 2024, clădirea nouă de spital. Mai este necesară achiziția de aparatură medicală specializată, care va face obiectul unei licitații separate”, transmit reprezentanții primăriei.

Valoarea totală a lucrărilor se ridică la 5.916.306,25 milioane de lei, fără TVA, iar durata de implementare este de 5 luni. Extinderea Corpului B al spitalului a început în 2014, structura este realizată, iar clădirea este prevăzută cu sisteme smart de iluminare și încălzire. În această clădire nouă vor funcționa U.P.U. (Unitate de Primire Urgenţe), o policlinică, laboratoarele de analize și secţiile de Radiologie, chirurgie, ATI, prematuri. În noul corp vor fi amenajate spații pentru mame, astfel încât acestea să poată rămâne, în condiții de confort, alături de copiii lor aflați în tratament. 

Comentarii

comentarii