Acasă Politica PNL Timiș se delimitează de „ieșirile publice ale domnilor Nicolae Robu și...

PNL Timiș se delimitează de „ieșirile publice ale domnilor Nicolae Robu și Alin Popoviciu și de interpretarea eronată a acestora”

1324
DISTRIBUIȚI

Conducerea PNL Timiș nu a rămas indiferentă la atacurile venite dinspre Nicolae Robu și Alin Popoviciu, lideri ai partidului până nu demult, și vine cu răspunsuri: cei doi au o interpretare greșită a rezultatelor la alegerile parlamentare de duminică. În plus, filiala condusă acum de Nica a găsit și un răspuns pentru clasarea pe al doilea loc la aceste alegeri în județ: au pierdut Timișoara tocmai din cauza lui Robu, iar în județ imaginea le-a fost pătată de comportamente nepotrivite, precum cel al lui Popoviciu.

Reamintim, luni dimineață, Robu îl ataca pe Nica pentru „scăderea cu 10.5% față de PNL Timiș condus de Nicolae Robu”. Fostul primar al Timișoarei spunea că Nica este influențat doar de oameni care au profitat de PNL, nu au și muncit pentru acesta. Alin Popoviciu a mers și mai departe și a spus, pentru pressalert.ro că rezultatul alegerilor a fost „un șut în dos” pentru PNL Timiș. În plus, acesta aducea și nume concrete, spre deosebire de Robu: l-a numit pe Claudiu Chira „pupincurist”, în timp ce despre „clanul Dinulescu – Șandru” spunea că „nu au realizat nimic în viața lor, iar singurele lor realizări sunt afaceri dubioase cu bani publici”.

Reacția PNL Timiș vine printr-un comunicat de presă, trimis în aceeași seară, la aproape 24 de ore de la închiderea secțiilor de vot. „Organizația PNL Timiș se delimitează de ieșirile publice ale domnilor Nicolae Robu și Alin Popoviciu și de interpretarea eronată a acestora cu privire la rezultatele alegerilor parlamentare din 6 decembrie 2020”, începe comunicatul.

Actuala conducere a partidului transmite că rezultatul a fost analizat de structuri abilitate, în cadrul Colegiului Director Județean. Mai mult, la rândul lor, actualii lideri consideră că printre vinovați se regăsește chiar Robu. Pe scurt, dacă se exclude Timișoara, unde electoratul încă nu l-a iertat pe Robu, PNL a învins USR PLUS cu 27 de procente.

„În urma analizei efectuate s-a ajuns la concluzia că, pe județ, exceptând Timișoara care a fost pierdută la alegerile locale de către Nicolae Robu, opțiunea politică a electoratului a fost pentru PNL, care a câștigat un procent de 27% în fața USR care a obținut doar 19%. Aceste procente de la parlamentare reconfirmă victoria de acum 2 luni, de la alegerile locale, atunci când Alin Nica și lista de consilieri județeni PNL au obținut locul întâi în preferințele alegătorilor”, spun cei de la PNL Timiș.

În rest, actualii lideri liberali consideră că faptul că PNL, față de 2016, are cu doar 0,79% mai puține voturi se datorează și faptului că nu mai are primar la Timișoara, imaginii dezastruoase construite și de Robu și de Popoviciu în ultimii ani, stilului dictatorial în care primul a condus filiala și felului în care era privit al doilea în partid, excluderea sa fiind votată în unanimitate. Finalul comunicatului de presă:

„Comparativ cu alegerile parlamentare precedente, din 2016, PNL a înregistrat o pierdere de doar  0.79%, în condițiile unei participări mai scăzute și fără să aibă primar în funcție la municipiul Timișoara. Organizațiile și primarii PNL din județ s-au mobilizat și au recuperat procentele pierdute la Timișoara din cauza imaginii dezastruoase a tandemului Nicolae Robu – Alin Popoviciu.

Percepția negativă creată în jurul conduitei lui Nicolae Robu a fost agravată de plecarea a 10 primari PNL către PSD în timpul mandatului acestuia deoarece nu mai suportau comunicarea deficitară și managementul abuziv al fostului primar al Timișoarei. Semnalele privind haosul întreținut de Nicolae Robu, și în Timișoara și la conducerea organizației județene, au fost vizibile de mult și confirmate în momentul în care acesta a rămas pe funcția politică, deși a fost contestat cu argumente legale, în urma organizării unui simulacru de alegeri. Votul, ca simbol și ca parte a procesului de luare a deciziilor, se pare că înseamnă nimic pentru domnul Nicolae Robu care duminica aceasta a ales să absenteze la urne, dar este prezent la pornirea unui scandal pe teme false.

Pe fondul plecării primarilor, al imaginii publice negative cauzate de Nicolae Robu și al pierderii alegerilor europarlamentare, actualul președinte PNL Timiș, Alin Nica a început un proces de reconstrucție a filialei județene și a organizației PNL Timișoara. Primii pași realizați în acest sens au vizat excluderea lui Alin Popoviciu, care, supărat că în PNL nu se mai iau decizii pe șezlong, la plajă, a ieșit să atace și să conteste PNL, părtinitor și fără argumente. În momentul de față, pentru PNL Timiș, Alin Popoviciu este un fost membru de partid a cărui excludere a fost votată aproape în unanimitate.

Concluzia analizei alegerilor parlamentare 2020 a fost că PNL are cel mai mare număr de mandate de parlamentar dintre partidele din Timiș, așadar rezultatul este unul bun. Au fost conștientizate punctele în care PNL Timiș, prin membrii și conducerea sa, mai are de lucru, și s-a dat startul unui proces de creștere care va duce la dezvoltarea întregului județ”.

Comentarii

comentarii