Acasă Administraţie Primarul Nicolae Robu renunţă la Enel, dacă vor continua penele de curent

Primarul Nicolae Robu renunţă la Enel, dacă vor continua penele de curent

373
DISTRIBUIȚI

pana curentPrimarul Nicolae Robu este decis să renunţe la serviciile companiei Enel, dacă operatorul nu-şi va respecta clienţii şi-i va lăsa în repetate pene de curent.
Edilul-şef a sesizat de mai multe ori în ultimii trei ani faptul că Enel lasă populaţia şi oraşul în beznă ‘ca în vremurile de dinainte de 1990, când se făcea economie de curent’.
‘Din păcate, după ce într-o vreme am crezut să s-au luat ceva măsuri şi că s-a făcut ceva, constat că din nou sunt pene de curent. Cetăţenii m-au informat şi faptul că în Freidorf a fost o pană mai generală şi au rămas şi casele fără curent, nu doar iluminatul public’, a declarat Robu vineri, într-o conferinţă de presă.
Primarul a subliniat că nu mai acceptă scuzele celor de la Enel şi că nu va mai ţine de poziţia rigidă scuzată de prevederile unui contract care stipulează că penele vor fi remediate în 24 de ore. ‘Pe mine nu mă încălzeşte cu nimic că o pană de curent apărută noaptea se repară a doua zi la prânz. Enel trebuie să înţeleagă că are obligaţia să-şi respecte clienţii’, a spus Robu.
Edilul-şef avertizează că va avea o ultimă discuţie fermă cu reprezentanţi decidenţi ai Enel de la Bucureşti, iar în cazul în care ‘batjocura la adresa cetăţenilor va continua, vom schimba furnizorul de energie electrică, pentru că operatori sunt suficienţi pe piaţă’.
Enel a lăsat în beznă ani de zile localităţi din Timiş, care erau abonaţi ai companiei italiene. O familie din Orţişoara, în care soţia era în metastaze terminale şi avea dese hemoragii nazale din cauza uneia dintre tumorile cerebrale, a trecut vreo trei-patru ani prin calvarul ca la miezul nopţii soţul bolnavei să rămână în beznă pentru că Enel i-a servit cu o nouă pană de curent şi doar la intervenţiile presei echipele Enel încercau să remedieze hiba, a doua zi. Un exemplu de dispreţ cras la adresa abonaţilor români din partea celor care nu uită să majoreze tarifele pentru beznă şi aparatură defectată din cauza şocurilor electrice.

Comentarii

comentarii