Acasă Eveniment Transportator ilegal de deșeuri, prins în flagrant de polițiștii locali, după ce...

Transportator ilegal de deșeuri, prins în flagrant de polițiștii locali, după ce a plecat de pe un șantier

470
DISTRIBUIȚI

Joi, 27 mai, polițiștii locali din Timișoara au surprins încă șofer care transporta fără documente legale deșeuri de pe un șantier. Au fost aplicate sancțiuni drastice: cel care a predat deșeurile a primit 20.000 de lei amendă, iar transportorul, 30.000 de lei, dar s-a ales și cu mașina confiscată de Garda de Mediu.

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protectia Mediului au observat astăzi, în jurul orei 12.00, o camionetă al cărei conducător auto încărca  pentru a transporta deșeuri de pe un șantier de pe Bdul Take Ionescu, existând indicii că nu deținea documentele necesare prevăzute de legislația în vigoare. Cel în cauză a fost oprit în trafic pe str. Ștefan cel Mare cu sprijinul unui echipaj de la Secția 1 Poliție”, transmit reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

După ce a fost oprit în trafic, șoferul a fost dus la sediul SDM Timișoara, unde i s-a aplicat sancțiunea contravențională și i-a fost confiscat autovehiculul. Aici a fost chemată și Garda de Mediu, instituția care are dreptul de a sancționa astfel de situații. Inspectorii de mediu au întocmit pe numele conducătorului auto o sancțiune în valoare de de 30.000 de lei, conform HG 1061/2008, și au dispus confiscarea mașinii. Polițiștii locali s-au îndreptat și către locul de unde au fost ridicate deșeurile, aplicând o sancțiune de 20.000 de lei, conform Legii 211/2011, beneficiarului lucrărilor deoarece a predat deșeurile unui operator neautorizat.

Miercuri, Ziua de Vest a prezentat și un videoclip primit pe adresa redacției, în care se observă cum acționează astfel de transportatori de deșeuri fără documente, aruncând resturile pe unde apucă. În acest caz a fost vorba despre intersecția străzilor Petre Ispirescu și Ecaterina Teodoroiu, dar sunt cunoscute și rampele care se formau până cu puțin timp în urmă în cartierul Kuncz, înainte ca Primăria Timișoara și Poliția Locală Timișoara să dea atenție fenomenului.

Comentarii

comentarii