Acasă Actualitate Viorel Matei: „O să apară acum, de Paşte, boala mielului turbat, ca...

Viorel Matei: „O să apară acum, de Paşte, boala mielului turbat, ca nu cumva fermierii să-şi vândă mielul”

DISTRIBUIȚI

viorel matei5În ultimul timp, tot mai multe alimente din România devin un „pericol” nu numai pentru români, ci şi pentru Europa. Carnea de cal din lasagna de vită, carnea de curcan infestată, lapte infestat, iar exemplele pot să curgă. În această perioadă însă sunt din ce în ce mai multe exemple de acest fel, care pun producătorii la zid, fiind nevoiţi să arunce laptele pe câmp şi să facă risipă de carne ori alte produse alimentare, pentru că acestea nu mai au intrare în magazine. „Dacă noi ne bazam pe agricultură, pe zootehnie, industrie alimentară, acestea sunt domeniile care au primit ultimele lovituri. Sper să nu fie lovituri mortale, sper din tot sufletul. Sunt pierderi enorme. Din moment ce aceste lucruri se pierd, sunt foarte greu de recâştigat”, spune deputatul PP-DD de Timiş, Adrian Diaconu.

„România, prin producţia de lapte, devine un pericol pentru marile ţări euuropene, care nu pot să-şi vândă laptele”

Dar oare toate aceste alerte alimentare sunt întâmplătoare? „Suntem o forţă în ceea ce priveşte laptele de oaie şi capre. O să apară acum, de Paşte, boala mielului turbat, ca nu cumva fermierii să-şi vândă mielul. 2,3 miliaone capete de bovine, peste 1,5 milioane vaci de lapte. România, prin producţia de lapte, devine un pericol pentru marile ţări euuropene, care nu pot să-şi vândă laptele. Păsări avem peste 81 de milioane de capete. Flutur a venit cu gripa aviară, care nu a existat. Avem porcine – 5,5 milioane de capete. Avem orz, grâu, suntem un pericol. Agricultura a început să mişte, nu prin măsurile luate de guvern. Interese individuale duc ca România să piardă tot”, spune Viorel Matei, preşedintele Federaţiei Naţionale a Producătorilor Agricoli din România şi al Asociaţiei Poducătorilor de Cereale şi Plante Tehnice (APCPT) .

Comentarii

comentarii