Acasă Administraţie Vizita AFER pentru omologarea tramvaielor Bozankaya a fost anulată. Administrația Fritz nu...

Vizita AFER pentru omologarea tramvaielor Bozankaya a fost anulată. Administrația Fritz nu a trimis la timp rezultatele testelor

DISTRIBUIȚI

Fostul primar al Timișoarei, Nicolae Robu, atacă, din nou, actuala administrație, pe motiv că „sunt puse în pericol” trei proiecte în valoare totală de 50 de milioane de lei. Este vorba despre achiziționarea noilor tramvaie, produse de Bozankaya. Robu spune că directorul AFER trebuia să se deplaseze la Timișoara în vederea omologării modelului de tramvai, însă, cum nu au fost trimise la timp rezultatele testelor efectuate în ultimele luni, vizita a fost anulată.

Iată ce scrie Robu, marți, într-o postare pe rețele de socializare:

„TREI PROIECTE EUROPENE TOTALIZÂND CCA 50 MILIOANE EURO, parte a «GRELEI MOȘTENIRI» lăsată de Administrația condusă de mine sunt puse în pericol de Administrația Fritz!

Ieri, 06.09.2021, ar fi trebuit să se obțină acordul AFER de consfințire a omologării tramvaiului Bozankaya și implicit de acordare de undă verde pt recepționarea sa și pt punerea în circulație, în beneficiul timișorenilor.

Reamintesc, am lăsat la sfârșitul exercițiului meu de Primar contract de achiziție a 21 de tramvaie Bozankaya, extensibil până la 42 de tramvaie, de top mondial, cum nu are niciun alt oraș din România, cu tot cu banii pt plata a 21 dintre ele, din fonduri europene -cca 50 milioane euro.

Altfel spus, am lăsat o absorbție de 2.4 milioane euro la fiecare tramvai recepționat, cu care să se laude administrația ZERO PROIECTE, fără a avea nici cel mai mic merit!

Ei bine, pt a se încheia omologarea și a se putea face recepția, respectiv pt ca noi, timișorenii, să putem beneficia de primul tramvai începând de ieri, era necesar ca Primăria Timișoara să-și facă niște teme.

Dar, cu fatalul cuplu Fritz-Lațcău, ACELE TEME N-AU FOST FĂCUTE, cum se întâmplă, practic, cu orice, cu ei în frunte! N-o spun eu, stimați timișoreni, o spune Președintele AFER, Iordan Vintilă, citez:

«Am anulat deplasarea în teren, la Timișoara, pentru că nu am primit documentația cu rezultatele testelor».

Așa stând lucrurile, grație incompetenței d-lor Fritz și Lațcău, cele trei proiecte, totalizând cca 50 milioane euro, sunt acum într-o situație extrem de critică. De dragul Timișoarei, nu spun mai multe!

Trist, foarte trist…”.

În postarea sa, Robu citează declarația dată de Iordan Vintilă pentru Vocea Timișului.

Comentarii

comentarii