Acasă Actualitate Rectorul UVT, Marilen Pirtea, cere precauție în procesul de revenire la activitățile...

Rectorul UVT, Marilen Pirtea, cere precauție în procesul de revenire la activitățile în format clasic

DISTRIBUIȚI

Prof. Marinel Pirtea, rectorul Universității de Vest Timișoara, atrage atenția că există un mare risc în facultăți, odată cu ridicarea restricțiilor, privind COVID19, și revenirea la normalitate.

De aceea este nevoie o abordare pe etape a acestui proces, pentru a se evita declanșarea unor focare periculoase, în universități. ”Vom adopta, așadar, un plan optim de etapizare a revenirii la activitățile academice în format clasic, cu realism…!”

Rectorul Marinel Pirtea a explicat: ”Lumea a intrat dintr-o criză în alta, din păcate, după criza Covid-19 urmând criza umanitară produsă de conflictul abătut asupra Ucrainei.

Încheierea oficială a perioadei de restricții din pandemie a fost mult așteptată, dar reluarea tuturor activităților didactice în format clasic depinde, totuși, de mai mulți factori, inclusiv cei care țin de disponibilitatea spațiilor de cazare studențești, de modalitățile de transport rapide, ori de contextul economic și contextul general social, care este dominat de războiul din zona Ucrainei.

Având în vedere complexitatea acestui proces de tranziție de la activitățile universitare online sau hibride către cele față-în-față, considerăm că o abordare în etape poate fi cea mai înțeleaptă manieră pentru reorganizarea activităților didactice, în noul context în care ne aflăm.

UVT supune astăzi acest proces unei analize în Consiliul de Administrație și va adopta o decizie finală mâne, 10 martie 2022, în cadrul Senatului UVT.

Vom contextualiza decizia de reluare a activităților în regim clasic și vom ține cont atât de menținerea măsurilor de prevenție epidemiologică în amfiteatre și laboratoare, măsuri firești și importante după desfășurarea pandemiei globale pe care am traversat-o, cât și de ceea ce implică redeschiderea spațiilor de cazare din căminele universitare la capacitate maximă și revenirea imediată a studenților în cămine, sau relocarea de pe o zi pe alta din localitățile de reședință în locuințe închiriate de urgență de studenții care nu beneficiază de cazare în căminele studențești.

Vom adopta, așadar, un plan optim de etapizare a revenirii la activitățile academice în format clasic, cu realism și înțelegere a specificităților concrete din aceste zile, respectând criteriile de calitate pentru desfășurarea procesului educațional”, a subliniat prof. Marilen Pirtea, miercuri 9 martie 2022.

Comentarii

comentarii