Acasă Actualitate A fost semnat contractul de finanțare pentru modernizarea drumului județean Sânmihaiu Român...

A fost semnat contractul de finanțare pentru modernizarea drumului județean Sânmihaiu Român – Șag. Suma primită, 15,5 milioane de lei

DISTRIBUIȚI

Timișul primește 15,5 milioane de lei, de la bugetul de stat, prin intermediul programului ”Anghel Saligny”, pentru finanțarea proiectului pentru “Modernizarea DJ 593C Șag (DJ 593) – Sânmihaiu Român (DJ 591A)”. Alin Nica, președintele Consiliului Județean, a semnat, la București, la Ministerul Dezvoltării, contractul de finanțare.

Vizat este un tronson care pronește de pe DJ 593, pe raza localității Șag, până la intersecția cu DJ 591 A în Sânmihaiu Român, lungime acestuia fiind de 6,53 km. Drumul existent în prezent nu are structură rutieră, nici sistem de colectare a apelor pluviale și poate deveni impracticabil în perioadele cu precipitații abundente.

Proiectul de modernizare va duce la îmbunătățirea condițiilor de circulație, dar și la scurtarea timpului de parcurs între cele două localități. De asemenea, se vor îmbunătăți considerabil viabilitatea și starea tehnică a drumului și, implicit, confortul și siguranța tuturor participanților la trafic.

În prealabil, a fost aprobat și contractul de lucrări, firma desemnată să realizeze modernizarea drumului fiind Super Construct. Ordinul de începere pentru partea de proiectare a fost dat la sfârșitul lunii iulie 2023, iar durata totală pentru cele două etape, de proiectare și execuție, este de zece luni. Tronsonul face parte din „Centura mică” a Timișoarei, care unește localități din proximitatea orașului.

Comentarii

comentarii