Acasă Actualitate Adina Vălean, comisarul european pentru transporturi, va fi cea care va oferi...

Adina Vălean, comisarul european pentru transporturi, va fi cea care va oferi premiul Melina Mercouri echipei TM2023

DISTRIBUIȚI

Adina Vălean, comisarul european pentru transporturi, este cea care va înmâna Timișoarei premiul Melina Mercouri. Vineri după-amiază, la evenimentul de deschidere, aceasta va ține și un discurs. Înmânarea premiului urmează să aibă loc seara, în jurul orei 20, pe scena din Piața Unirii.

„Astfel, la orele 16.45, la Palatul Culturii, doamna comisar va ține un discurs, alături de alte oficialități locale și naționale. La orele 20.00, pe scena din Piața Unirii, Adina Vălean va prezenta timișorenilor premiul Melina Mercouri. Acest premiu, acordat de Comisia Europeană, e o recunoaștere a excelenței programului cultural conceput de echipa Capitalei Culturale Europene de la Timișoara. Premiul are o valoare de 1,5 milioane de euro. În cursul dimineții, Adina Vălean, comisarul european pentru transporturi, va vizita proiecte locale de infrastructură și va avea întâlniri cu autoritățile județene”, se arată în comunicatul biroului comisarului.

Pentru cei care nu știu, Adina Vălean este soția fostului președinte PNL, Crin Antonescu. Aceasta este membră a aceluiași partid încă din 1999, iar în 2004 câștigase un loc în Parlamentul României. În 2007, ea a renunțat la funcție pentru a merge în Parlamentul European, a cărui vicepreședintă a și fost pentru trei ani, între 2014 și 2017. Din 2019, aceasta este comisar european pentru transporturi sub conducerea Ursulei von der Leyen.

În ceea ce privește premiul Melina Mercouri, faptul că echipa Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii îl câștigă nu înseamnă prea multe, din moment ce toate orașele care au avut acest titlu au primit și premiul. Timișoara, însă, putea să realizeze o premieră, fiind prima capitală europeană a culturii care nu ia premiul, sau cel puțin așa atrăgea atenția Alin Nica în 2020.

Comentarii

comentarii